Årets lag 2011!

Snart är år 2011 slut, ett fotbollsår utan något stort internationellt mästerskap men det var mycket underhållande ändå. Eftersom vi snart lämnar år 2011 och kliver in i  år 2012 är det väl dags att för oss att ta ut årets elva, med de spelare som har utmärkt sig mest under året.

Årets formation: 4-3-3

FC Barcelona är det lag som lyckats bäst under året då de vunnit Champions League, La Liga, Klubblags-VM, Spanska supercupen och Europeiska supercupen. FC Barcelona använder sig mestadels av formationen 4-3-3, även fast de under hösten har testat på 3-4-3. Efter alla dessa titlar som FC Barcelona har tagit måste deras 4-3-3 ses som årets formation.

Årets målvakt: Manuel Neuer (FC Bayern München)

Manuel Neuer gjorde en fantastisk fin vår i Schalke 04, då Schalke otroligt nog lyckades ta sig till semifinal i Champions League. Schalkes framgång i Champions League stavades i mån och mycket Manuel Neuer. Neuer var bra hela turneringen och väl framme i semifinalen var det han som höll kvar Schalke i matchen mot Manchester United. Neuer svarade för den ena kalasräddningen efter den andra när United bara stormade fram mot Schalkes mål. Tyvärr räckte inte Neuers insats till för att ta Schalke vidare men många påstår att det var den bästa målvaktsinsatsen genom tiderna. I somras kritade Neuer på för ärkerivalen FC Bayern München, där han mottogs med hård kritik från de nya fansen.

Neuer svarade de kritiska Bayernfansen genom att under hösten hålla nollan i tolv raka matcher, efter den bedriften är Manuel Neuer värd platsen som årets målvakt.


Neuer briljerar i Champions League semifinalen mot Manchester United.

Årets högerback: Daniel Alves (FC Barcelona)

När man ska ta ut årets högerback går det inte att blunda för Barcelonas brasilianska expresståg Daniel Alves. Alves är extremt löpvillig och går alltid med i Barcelonas anfall, väl framme i offensiven är Alves ett ständigt hot för försvararna då han både är en utmärkt dribbler och passningspelare. Daniel Alves är den spelaren i Barcelona som har spelat fram Leo Messi till mest antal mål detta året vilket bara visar hur viktig Alves är för Barcelonas offensiv. Det stora frågetecknet som finns runt Daniel Alves är det defensiva spelet, eftersom Alves ständigt ger sig i väg på löpturer så är han sällan på plats när omställningen kommer, och väl i försvarsspelet man mot man har brassen sina brister. Trots Alves defensiva brister är han i år världens bästa högerback. Konkurrensen i år om priset som årets högerback har kanske inte varit lika tuff som föregående år då hans främsta konkurrenter antingen har haft en sämre säsong eller blivit tvingade till positionsbyte. Både Bayern Münchens Lahm och Real Madrid Sergio Ramos har under hösten lämnat högerbacksplatsen medan Inters Maicon har gjort en sämre säsong i Italien.

Barcelonas Daniel Alves given i elvan.

Årets mittbackar: Thiago Silva (AC Milan), Gerard Pique (FC Barcelona)

Thiago Silva har varit tillsammans med Zlatan Ibrahimovic AC Milans viktigaste spelare under detta året, då Milano klubben tog sin första Scudetto sedan år 2004. Thiago Silva har tagit över rollen som försvarschef i Milan efter Alessandro Nesta som har börjat bli till åren vilket har stundtals syns tydligt i Nestas spel. Thiago Silvas främsta egenskaper är hans otroliga lugn som han utstrålar i alla situationer, samt han snabbhet som har räddat Milan flera gånger under detta året. Brassen är en nästintill komplett mittback med bra spelförståelse och med en fantastisk teknik, egentligen har Thiago Silva ingen direkt svaghet det som han möjligtvis skulle kunna utveckla är i så fall huvudspelet.

Thiago Silva har under året varit oerhört jämn och har mer eller mindre levererat stabila insatser varje match för AC Milan, när Milan har spelat dåligt har Thiago Silva hållit ihop försvaret samtidigt som Ibrahimovic klivit fram i offensiven. Thiago Silva har gjort ett otroligt bra år vilket har fått många experter att utnämna honom till världens bästa mittback, vi håller med experterna och ger honom en plats i årets elva.


Thiago Silva ledaren i Milans försvar.

Den andra mittbacksplatsen går till Gerard Pique. Pique som bildar mittbackspar med Carles Puyol i så väl landslag som klubblag har vuxit ut till att bli en utav världens bästa mittbackar redan vid 24 års ålder. Han vann som de andra Barcelonaspelarna Champions Leauge i våras och var en den som höll ihop defensiven. Pique är en väldigt pålitilig mittback som sällan gör misstag. Det är också en väldigt spelskicklig mittback som gärna sköter uppspelen till mittfältet. I och med att trotjänaren brevid honom Carles Puyol har börjat komma till åren så har detta inneburit ett större ansvar för 24-åringen, vilket han dock har klarat av galant. Hösten har inte varit lika bra som under våren för Pique där han förpassats på bänken efter förtelser utavför planen, men vi tycker helt klart att han förtjänar en plats i årets lag.

Gerard Pique skriker ut sin glädje.

Årets vänsterback: Marcelo (Real Madrid CF)

Det blir ytterligare en brasse i backlinjen, den här gången är det Real Madrids Marcelo som kniper vänsterbacksplatsen. Marcelo har utvecklats mycket under de fem åren som han varit i den spanska huvudstaden. När han anlände till Madrid gjorde han det som en yttermittfältare men snabbt gjorde man om honom till en extremt offensiv ytterback. I det offensiva spelet har Marcelo nästan alltid hållit absolut toppnivå, men i defensiva har han haft rejäla brister. Under åren som har gått i Madrid så har Marcelos bristerna blivit mindre och mindre, och i år har han visat upp ett helt komplett ytterback spel. I Madrid ses Marcelo som den nye Roberto Carlos, och visst finns det likheter när Marcelo tar sina fartfyllda ruscher längs med vänsterkanten, även fast Marcelos bössa kanske inte är lika kraftfull som legenden Roberto Carlos en gång i tiden var. Marcelo har varit otroligt bra i år och har varit efter Ronaldo kanske Real Madrids bästa spelare under det gångna året.


Ronaldo och Marcelo sätter skräck i försvararna

Årets mittfältare: Xavi Hernández (FC Barcelona), Andrés Iniesta (FC Barcelona), David Silva (Manchester City FC)

FC Barcelona har haft ett imponerande år och vunnit massvis med titlar, själva motorn i Barcelonas otroliga spel är Xavi Hernández. Xavi styr hela Barcelonas passningsspel från sin mittfältsposition, Xavi är extrem skicklig på att göra sig spelbar samtidigt som hans passningsförmåga är kanske bäst i världen. Xavi är hela tiden med i Barcas speluppbyggnad och han slår mängder med passningar under en match, Xavi är den spelaren i världen som slår mest passningar på en säsong. Xavi är som sagt motorn i Barcelonas spel och han älskar att få mycket boll, han sa själv i en intervju att han blir besviken om han inte får bollen 90 gånger på en match. Xavi är också en av de tre nominerad till Ballon d’Or, priset som går till världens bästa fotbollspelare därför känns det självklart att Xavi ska vara med i årets lag.


Xavi FC Barcelonas motor.

Iniesta har precis som Xavi haft ett underbart år med FC Barcelona med bl.a ligavinst och Champions League titel. Iniesta attackerar motståndarförsvararna lite mer än Xavi, antingen med inspel som skär genom försvarslinjen eller att han utmanar försvararna med sin fina teknik. Andres Iniesta har en fantastisk bollkontroll vilket gör att han kan springa i maxfart utan att behöva bry sig om hur han för fram bollen, det gör att han kan lägga allt fokus på leta efter luckor i försvaret.

Iniesta har fått spela något mindre under hösten då Fabregas har återvänt till klubben, men när det är matcher som verkligen gäller något så kan man alltid räkna med att Iniesta är med på planen. Andres Iniesta är verkligen de stora matchernas man, då han har sköt vidare Barcelona till Champions League final på Stamford Bridge 2009 samt avgjorde VM-finalen i fjol. Iniesta en fantastisk fotbollspelare som är given i årets elva.


Iniesta med full kontroll på bollen.

David Silva tar den tredje och sista platsen på mittfältet i årets lag. Silva har enligt många varit höstens spelare i Premier Leauge och Citys enorma målskörd den här hösten beror i stor del på att Silva har varit så bra. Silva är en mästare på små ytor och kan hitta de där insticken som ingen annan kan. Silva var även med och tog sitt lag till den första titeln på 35 år, när Manchester City vann Fa-cupen år 2011. David Silva är den störst lysande stjärnan i detta stjärnspeckade City och förtjänar en plats i årets lag. De andra mittfältarna på spaniens mittfält för helt klart se upp inför stundade EM-slutspel för de finns en spelare vid namn David Silva som gärna vill förpassa dem på bänken.


Manchester Citys kreatör på mitten David Silva.

Årets vänsterytter: Cristiano Ronaldo (Real Madrid CF)

Cristiano Ronaldo är självskriven i årets elva då han gjort sitt bästa år någonsin, han har fullständigt vräkt in mål i Real Madrid. Förra säsongen tryckte Ronaldo in hela 40 mål i ligan, vilket gjorde att han fick Guldskon priset som går till den spelar som gjort flest antal ligamål i Europa samt att han slog målrekordet i spanska ligan. Denna hösten har fortsatt på precis samma sätt då Madeira-sonen har gjort otroliga 20 mål på 16 matcher i ligan, vilket gör att han toppar den spanska skytteligan 3 mål före Barcelonas Lionel Messi. Cristiano Ronaldo är just nu världens mest kompletta offensiva fotbollspelare, han är inte bara extremt snabb och teknisk han är också otroligt stark och en mycket bra huvudspelare. Ronaldo har också ett otroligt tillslag på bollen, vilket gör honom extremt oberäknelig då han kan avsluta från vilken vinkel som helst både vid frisparkar och när spelet är igång. Det enda som saknas för Ronaldo detta året är några tunga titlar, han och Real Madrid lyckades i och för sig ta hem Copa del Rey men den väger ganska lätt mot Champions League och ligatiteln. Trots ett år utan några större titlar för laget är så klart Ballon d’Or finalisten Ronaldo given i årets elva.


Årets skyttekung Cristiano Ronaldo.

Årets högerytter: Lionel Messi (FC Barcelona)

Ja vad ska man säga om denna lilla trollkar? Lionel Det finns inte nog med superlativ att beskriva denna spelare. Även detta året har han levt upp till de enormt höga förväntningarna som han har haft på sig. Messi är den första personen vi tog ut i den här elvan för han är i vår mening den bästa spelaren i världen och bevisar det också år efter år. Han tog också som alla andra Barcelonaspelare i denna elvan Champions Leauge guldet i våras och var där Barcelonas viktigaste spelare. Han har den här säsongen lyckats med att göra sitt 200:e mål för klubben i alla tuneringar och han är endast 24 år gammal. Messi har denna säsongen gjort 17 mål i ligan på 16 matcher, vilket är väldigt imponerande. Det som gör Messi till världens bästa fotbollspelare utöver dribblingarna och avsluten är att han även göra väldigt många assist och framspelningar till sina medspelare. Han har även en förmåga att kliva fram i de stora matcherna så som El Classico, Champions Leauge slutspelet m.m. Denna förmågan saknar lite Cristiano Ronaldo i Real Madrid. Den enda som Messi inte riktigt har lyckats med är att prestera i landslaget, för sitt Argentina. Messi är även han nominerad till ballon d´Or och är favorit till att ta hem utmärkelsen vilket då skulle bli hans tredje pris i rad.

Världens bästa fotbollspelare enligt oss Lionel Messi.

Årets anfallare: Robin van Persie (Arsenal FC)

När Robin Van Persie gjorde comeback från en längre skadeperiod i en bortamatch mot Birmingham den 1 Januari så trodde nog ingen att året 2011 skulle bli de året då han skrevs in i historieböckerna. Sedan den matchen så har Robin Van Persie mäktat med hela 34 mål under detta kalenderår. Han har tangerat den forne Arsenallegenenden Thierry Henrys rekord och behöver endast göra 2 mål till för att tangera Alan Shearers rekord på 36 baljor. Han avslutade den förra säsongen med att landa på imponerande 18 gjorda mål i ligan och kom därmed 3:a i skytteligan efter duon Tevez och Berbatov. I höst så fortsatte Van Persie med sin fina form och det var till stor del han som bar Arsenal på sina axlar när storstjärnorna Fabregas och Samir Nasri lämnade under sommarens transferfönster. Van Persie tog över kaptensbindeln och axlade den med bravur. Trots en trög start för Arsenal så kom de igång efter några matcher och det var till stor del Robin Van Persies förtjänst. Han toppar nu skytteligan med 16 gjorda mål och inte undra på att storklubbar som Real Madrid, Chelsea och Manchester City är ute efter den flygande holländaren från Rotterdam.

En vanlig syn vid Arsenals matcher 2011.

För övrigt tycker vi att det är en skam att denna spelare inte ens platsade bland FIFAS 23 bästa spelare år 2011.

Årets tränare: Pep Guardiola (FC Barcelona)

Tränare brukar bedömas efter antal vunna titlar, och Pep Guardiola har verkligen vunnit titlar detta året. Under detta året har Barcelonas tränare tagit hem hela fem pokaler bl.a den åtråvärda Champions League pokalen. Det som gör Pep Guardiola till årets tränare är framför alla titlarna men också hans vilja att hela tiden utveckla världens bästa lag Barcelona. Under hösten har Pep laborerat en hel del med både laguppställningar och formationer för att höja Barcelonas spel ytterligare en nivå, om han har lyckats är svårt att svara på men att han har en sådan vilja att utveckla ett redan vinnande lag är ovanligt hos en tränare som redan har vunnit allt. Pep Guardiola är given denna platsen efter den fantastiska säsong han har haft med FC Barcelona.


Pep Guardiola årets tränare.

Avbytare:

Iker Casillas (Real Madrid CF)

Vincent Kompany (Manchester City)

Eric Abidal (FC Barcelona)

Xabi Alonso (Real Madrid)

Bastian Schwienstieger (FC Bayern München)

Edison Cavani (SCC Napoli)

Mario Gomez (Bayern Munchen)


Landslagsuttagning.

Det stundar EM i Polen/Ukraina i sommar och det är mycket snack i media runt den svenska laguttagningen.

Vi tänkte ge er vår Svenska EM-trupp som vi tycker ska ställa upp i EM.
Varje månad fram till EM kommer vi att publicera en EM-trupp, så det gäller för de svenska spelarna att visa framfötterna för att få vara med i truppen.
Målvakter:
Andreas Isaksson (PSV Eindhoven), Johan Wiland (FC Köpenhamn), Pär Hansson (Helsingsborgs IF).
En i stort sett självklar målvaktsuppsättning med en självklar förstamålvakt i Andreas Isaksson.
Isaksson som sällan gör några misstag, framförallt inte i landslaget.

Johan Wiland har en lika klar andrapost bakom Isaksson.
Wiland har presterat bra under en längre period och verkligen visat att han är en målvakt att räkna med ute i Europa. Han visade det framförallt under förra säsongen i Champions Leauge där han stod emot lag som Barcelona.

Pär Hansson känns som det självklara valet som tredjemålvakt.
Hansson hade en fantastisk fin säsongen i svenska mästarna Helsingborg i år, då han höll hela tio nollor vilket var bäst i serien. Hansson spås av många att bli Sveriges framtida stormålvakt så självklart ska skånepågen med till Ukraina


En vanlig syn under Sveriges landskamper.

Försvarare:
Mikael Lustig (Celtic FC), Olof Mellberg (Olympiakos FC), Daniel Majstorovic (Celtic FC), Jonas Olsson (West Bromwich Albions), Andreas Granqvist (Genoa CFC), Martin Olsson (Blackburn Rovers), Oscar Wendt (Borussia Mönchengladbach).

Inga direkta konstigheter när det gäller försvaret.
Mellberg har varit Sveriges kanske bästa spelare under kvalet, vilket gör honom till en av de första man placerar in i en svensk EM-trupp. Lustig känns lika säker han då han har blommat ut till en pålitlig högerback under det sista året, han var den enda svenska landslagsspelaren att spela samtliga minuter under EM-kvalet. Lustig är given på högerbacken, vid en eventuell skada kommer antingen Sebastian Larsson eller Andreas Granqvist få agera högerback.
Majstorovic har spelat alla EM-kval matcher för Sverige samtidigt som han har fått spelat mycket för skotska Celtic vilket gör honom till ett givet alternativ i den svenska backlinjen. Majstorovic åkte på en kraftig skada i söndags vid en nickduell då han bröt käkbenet han riskerar att vara bort från spel under sex veckor, vilket såklart påverkar hans chanser till en startplats i EM.

De som utmanar Majstorovic om mittbackplatsen brevid Mellberg är Granqvist och Jonas Olsson. Både Granqvist och Olsson har sköt sig mycket bra de gångerna de har spelat i den svenska landslagströjan samtidigt som båda två får mycket speltid i sina respektive klubblag. Frågan är om Erik Hamrén vågar peta Majstorovic till förmån för någon av de mer orutinerade landslagspelarna Olsson och Granqvist.

Vänsterbacksplatsen är det stora frågetecknet för Erik Hamrén, då ingen av de spelare som har fått chansen riktigt har tagit den fullt ut. Blackburns Martin Olsson är den som känns närmast starplatsen, då han har ett imponerande målfacit i landslaget med fyra mål på fem matcher. Det finns dock ett frågetecken kring Olssons defensiva sidor då han hade en hel del problem mot England i den senaste landskampen. De som kämpar om platsen bakom Olsson är Behrang Safari och Oscar Wendt, varken Safari eller Wendt har presterat något vidare i landslaget de senaste året samtidigt som de får begränsad speltid i klubblagen. Detta gör att de finns möjlighet för andra spelare att ta en EM-plats om de gör en bra vår, den som ligger närmast är Köpenhamns Pierre Bengtsson som redan har testat på lite landslagspel.


Olof Mellberg Sveriges kanske viktigaste spelare.

Mittfältare:
Anders Svensson (IF Elfsborg), Kim Källström (Olympique Lyonnais), Pontus Wernbloom (AZ Alkmaar), Rasmus Elm (AZ Alkmaar), Sebastian Larsson (Sunderland FC), Christian Wilhemsson (Al Ahly SC), Emir Bajrami (FC Twente).
Kim Källström gjorde ett mycket bra EM-kval, då han vann assistligan och valdes in i EM-kvalets All Star Team, vilket gör honom till given i startelvan i EM. Källström har fått ökat förtroende i Lyon under säsongen vilket kommer vara till en stor fördel för Sverige. Anders Svensson har gjort 122 landskamper och fler lär det bli under EM, Anders har en enorm erfarenhet från tidigare mästerskap och kommer bli en viktig kugge som ledare både på och vid sidan av planen.

Rasmus Elm har gjort en otrolig höst i Holland, där han har radat upp både mål och assister på löpande band. Elm spelar central på mittfältet i Alkmaar men har även visat att han fungerar på en kant i landslaget vilket gör honom användbar. Rasmus tillför också massor vid fasta situationer, då han kastar extremt långa inkast samt har en känslig högerfot. Pontus Wernbloom har gjort en ganska bra höst i Holland där han spelar tillsammans med Elm på Alkmaars mittfält. Wernbloom är en spelare som bidrar med andra egenskaper än vad de övriga mittfältarna i Sverige gör, Pontus är väldigt stark i närkampsspelet och har också förmågan att ta sig fram i djupled något som både Svensson och Källström saknar.

Sebastian Larsson är given på Sveriges högerkant efter ett bra kval där han lyckades spela fram till hela sex mål, vilket gjorde att han kom på delad tredje plats i EMs assistliga. De två som i dagsläget slåss om platsen på vänsterkanten är Al Ahlys Christian "Chippen" Wilhelmsson och Twentes Emir Bajrami, båda känns givna i truppen frågan är vem som tar startplatsen. Wilhemsson gjorde ett antal pigga landskamper under det senaste året och är med sin fina teknik ett hot för de flesta försvarspelarna. Bajrami har väl inte varit lika lyckad i landslaget i år som "Chippen" men det som talar för att han ändå får starta i EM är att han spelar i en betydligt bättre liga än Wilhemsson.

Ett alternativ på kanterna är såklart kloke Rasmus Elm som har likt Sebastian Larssonen en mycket fin inläggsfot. Elmander som har spelat ett antal matcher på kanten under åren är såklart ett bra alternativ också, Johan har varken "Chippens" teknik eller Larssons inläggsfot men är en mycket bra kantspelare ändå, mycket tack vare sin fart och löppvillighet.


Anders Svensson kommer bli viktig i EM med sin rutin.

Anfallare:
Zlatan Ibrahimovic (AC Milan), Johan Elmander (Galatasaray SK), Ola Toivonen (PSV Eindhoven), Marcus Rosenberg (SV Werder Bremen), John Guidetti (Feyenoord), Tobias Hysén (IFK Göteborg).

Zlatan Ibrahimovic är förstås självskriven i ett svenskt landslag, då han är egentligen den enda riktiga världsstjärnan vi har idag. Zlatan har under åren levererat väldigt bra i klubblagen, där han gjort mängder av mål och framspelningar. När det gäller landslaget har det gått tyngre för storstjärnan och han har fått massiv kritik från både fans och journalister för sina dåliga landslagsinsatser även under detta EM-kvalet. Trots de dåliga insatserna som Zlatan bjöd på under kvalet blev han Sveriges bästa målskytt under kvalet med sina 5 mål.

Johan Elmander är också han självskriven i EM-truppen, efter hans bragdinsats mot Holland har han följt upp med ett antal bra insatser i Galatasaray-tröjan. Johans bästa match under hösten kom mot Galatasarays ärkerival Fenerbache då han gjorde två mål och spelade fram till ett i Galatasarays 3-1 seger. Ola Toivonen är också han given i truppen efter två bra säsonger i PSV Eindhoven. Ola började EM kvalet bra i sin släppande anfallsroll men i slutet av kvalet gick det något tyngre vilket har gjort att Elmander har petat Degerfors sonen från startelvan. Om Toivonen gör en bra vårsäsong finns det en möjlighet för honom att få starta i EM, men som läget är nu är han bara andraval.

De sista två anfallsplatserna är betydligt öppnare då det tidigare fjärdevalet Alexander Gerndt har underpresterat i Holland samt blivit dömd för kvinnosmisshandel vilket har sänkt hans möjligheter till en EM-plats kraftigt. Tobias Hysen som tidigare också spelat en del i anfallet i landslaget  har inte haft någon höst i allsvenskan som sticker ut avsevärt, vilket gör att det är vidöppet för andra spelare att knippa dessa platser.

Markus Rosenberg som tidigare under året tackat nej till landslagspel har nu ändrat sig samtidigt som han har gjort en bra höst i Bundesliga med bl.a fem gjorda mål för Werder Bremen. En annan spelar som har haft en bra höst är Feyenoords 19 årige svensk John Guidetti som har lyckats pricka in 10 mål på 11 spelade matcher, vilket är ett fantastiskt facit.
Just nu är Guidetti Sveriges mest målfarliga spelare i Europa och bör tas ut av Erik Hamrén i en svensk EM-trupp. Det finns dock ett problem för Guidetti, han är nämligen bara utlånad till Feyenoord från Manchester City fram till Januari, blir inte lånet förlängt finns risken att John flyttar tillbaka till England för spel i reservlagsserien vilket skulle minska hans chanser till en EM-plats drastiskt. I nuläget tycker vi John Guidetti är given i EM-truppen precis som skånepågen Rosenberg.

Sista platsen i truppen får IFK Göteborgs Tobias Hysén, Hysén har kanske inte gjort någon superhöst men han har levererat ganska jämna insatser i allsvenskan. Det som gör att Hysén får sista platsen i vår trupp är att han kan spela både yter och anfallare samt att han har en hel del rutin från landslagsammanhang sen tidigare.


Guidetti firar ett av sina 10 mål under hösten.

CHAMPIONS LEAGUES ÅTTONDELSFINALER Fortsättning

Bayer Leverkusen – FC Barcelona

Grupptvåan Bayer Leverkusen imponerade under gruppspelet då man trots tuff grupp redan var klara för avancemang när en omgång återstod. Leverkusen har ett väldigt stabilt lag kryddat med ett antal klasspelare t.ex. strikern Stefan Kießling och den tyske succé landslagsmannen André Schürrle. Leverkusen har ett mycket intressant lag som man gärna skulle vilja se långt fram i turneringen, tyvärr för Leverkusen fick de sämsta tänkbara lottning nämligen de regerande mästarna FC Barcelona. Barcelona har haft en lite svajig höst med Barcelona mått mätt, men visade i förra helgens El Clásico att de fortfarande är världens bästa fotbollslag. David Villa bröt skenbenet igår och kommer med största sannolikhet missa resten av säsongen, trots den tunga skadesmällen kommer Barcelona klara av att slå Leverkusen frågan är bara med hur mycket.
Barcelona går vidare enkelt trots ett hårt jobbande Leverkusen.

CSKA Moskva - Real Madrid CF

CSKA gick vidare som grupptvåa bakom Inter i en relativt medioker grupp. CSKA Moskva spelar en ganska glad och anfallsinriktad fotboll med väldigt mycket speed. De som står för det mesta av farten är anfallarna Wagner Love och Seydou Doumbia. Doumbia är lagets bästa målskytt i Champions League med hela 5 mål, dessa 5 mål har gjort att ivorianen klättrat upp på en delade tredjeplats i Champions Leagues skytteliga. CSKA motståndare Real Madrid har gått som tåget under hösten, men förra helgen åkte de på en riktigt smäll då de förlorade mot Barcelona i El Clásico. Real Madrid har under Champions League gruppspelet inte tappat en enda poäng. Man ska dock ha respekt för CSKA för att spela en bortamatch i Moskva i mitten av februari är inte lätt, vilket kan göra denna åttondelsfinal jobbig för Real Madrid. Real är på pappret helt överlägsna CSKA och kommer över två möten stå som segrare men ett varningens finger höjer vi för en tuff match i Moskva där både snö och kyla kan ställa till det för spanjorerna.
Vidare Real Madrid efter en säker seger på hemmaplan.


Doumbia och Wagner Love ett vasst anfallspar.

Zenit St.Petersburg - SL Benfica

Det ryska storlaget Zenit har vunnit UEFA-Cupen men aldrig lyckats något vidare i Champions League, det kan mycket väl bli ändring på det nu. I Zenit återfinns ett antal kända namn, på tränarpositionen hittar vi förre Romatränare Luciano Spalletti. Bland spelarna hittar vi två portugisiska landslagsmän, backklippan Bruno Alves och playmakern Danny. Zenit tog sig vidare från grupp G som tvåa bakom skrällgänget Apoel Nicosia och nu ställs de mot vinnare av grupp C nämligen Benfica. Benfica gjorde ett mycket bra gruppspel då man tog förstaplatsen i gruppen före Basel vilket gjorde att Manschester United fick lämna tuneringen. Benfica har ett mycket bra lag med många väldigt spelskickliga spelare bl.a Gaitan och före Valencia stjärnan Pablo Aimar. Benficas Nicolas Gaitan leder Champions Leagues assistliga med fem assist följd av Real Madrid stjärnan Benzema som har lyckats spelat fram till fyra mål. Denna match känns ganska oviss på förhand, håller nog ändå Benfica som knappa favoriter till vidare avancemang.
Benfica går vidare efter två jämna matcher.

Olympique Marseille - FC Internazionale

Marseille tog sig vidare från grupp F efter en fantastisk vändning i sista matchen som gjorde att Olof Mellbergs Champions League äventyr tog slut. OM är extremt starka på den mäktiga hemmaarenan Stade Vélodrome vilket gör Marseille till ett mycket svårt lag att möta i denna typ av utslagningsmöten. Marsielles lag har många extremt fysikt starka defensiva spelare, kryddat med mycket fart offensivt. På OM:s mittfält styr den argentinske storstjärnan Lucho Gonzalez spelet med sitt fina passningsspel. Vill man få stopp på Marseilles offensiv är mycket vunnet om man lyckas isolera bort Lucho från spelet. Inter tog sig vidare som gruppetta från grupp B en ganska medioker grupp där Inter inte alls imponerade. Inter har haft en väldigt tung säsong, man började extremt dåligt vilket gjorde att tränare Gasparini fick lämna skeppet. Klubben tog då in Claudio Ranieri som tränare. Tränarbytet blev inte den supereffekt som Inter hoppats  men Inter har gått något bättre på slutet men ligger ändå bara på sjunde plats i Serie A, 10 poäng efter ledande Juventus. Trots denna katastrofala säsongen som Inter har gjort tror jag att de kommer ta sig vidare i Champions League. Inter har mängder med bra spelare t.ex. Forlan, Sneijder och Maicon, får de bara spelet att lossna kan det bli riktigt bra. Just nu finns det inte mycket som talar för Milanoklubben men man vet aldrig med Inter, Pazza Inter.
Tuffa matcher men Inter går vidare till sist.


Douglas Maicon och Wesley Sneijder nycklarna till framgång för Inter.

Champions League åttondelsfinalerna spelas 14-15,21-22 februari och returmötena spelas 6-7 och 13-14 mars. De som kom tvåa i sina grupper börjar med hemmamatch.


Champions Leagues åttondelsfinaler

Då var Champions Leagues åttondelsfinaler lottade och det blev en del intressanta matcher. Här nedanför ser ni de första fyra åttondelsfinalerna med lite kommentarer.

Olympique Lyonnais – Apoel Nicosia FC

Apoel Nicosia från det lilla fotbollslandet Cypern har varit Champions Leagues största överraskning under hösten. Cyprioterna tog andraplatsen bakom det ryska storlaget Zenit i grupp G vilket gjorde att förra årets kvartsfinallag Shaktar Donetsk och de regerande Europe League-mästarna Porto fick lämna Champions League redan i gruppspelet. Apoels stora målskytt under gruppspelet var Sverige-bekantingen Aílton Almeida som spelade för ÖIS under perioden 2004-2006, Ailton lyckades göra 3 mål i gruppspelet frågan är om det kommer bli några fler. Lyon blev blev tvåa i sin grupp efter en mycket omtalad målskillnadsaffär mellan dem och Ajax, då Lyon lyckades bli tvåa efter att de gjort 6 mål på Dinamo Zagreb i andra halvlek under den sista matchen. Dessa 6 mål gjorde att Lyon passerade Ajax. Nu när Lyon går in i åttondelsfinal gör de det som favoriter, Lyon har på pappret ett mycket bättre lag än Apoel plus att de har mycket rutin från denna typ av utslagningsmatcher. Lyon går vidare och de kommer göra det relativt komfortabelt.

SSC Napoli–Chelsea FC

Ojoj, vilken match! Chelsea vann tillsist sin grupp men det fick slita hårt, både Valencia och Leverkusen pressade det engelska storlaget som med den blotta förskräckelsen klarade sig vidare. Det '' Nya Chelsea'' har väl inte riktigt fått det lyftet som man hade hoppats på under André Villas-Boas ledning, men laget besitter en enorm individuell kvalitet både offensivt och defensivt. När Chelsea får spelet att funka är de ett riktigt bra lag, och det gäller för Chelsea att det lyckats få igång spelet mot Napoli annars kan det bli en riktigt jobbig åttondelsfinal för engelsmännen. Napoli var det stora utropstecknet i Italien ifjol då de var med och slogs om Scudetton, i år har de tagit Europa med storm då de slog ut storsatsande Manchester City i gruppspelet genom att knippa andraplatsen bakom Bayern München i grupp A. Napoli är extremt starka hemma på San Paolo, då deras fanatiska fans bär dem framåt. Denna åttondelsfinal kan sluta hur som helst, men om jag måste gissa tror jag att Napolis starka hemmaspel samt att de har en spelare som Edison Cavani kommer fälla avgörandet till Napolis fördel. Napoli vidare efter en mycket jämn åttondelsfinal.


Cavani kan spela en avgörande roll i mötet mellan Chelsea och Napoli.

AC Milan–Arsenal FC

Efter en tuff säsongstart där två stjärnspelare lämnade klubben och en del dåliga resultat har nu Arsenal börjat att kom igång igen. Nyförvärven som Wenger tvingades att värva sent under transferfönstret har börjat att hitta sig tillrätta samtidigt som man har Robin van Persie i sin livs form. Arsenal tog sig relativt enkelt vidare från gruppspelet i Champions League men nu kommer det bli betydligt tuffare då man möter de Italienska mästarna Milan. Milan hade precis som Arsenal en något tveksam inledning på säsongen, men har spelat upp sig ordentligt och är nu med på allvar i toppen av Serie A. Milan fick en behaglig resa i Champions League gruppspelet då man fick två riktiga slagpåsar i sin grupp i form utav BATE och Victoria Plzen, Milan blev till sist tvåa i gruppen efter suveräna Barcelona. Denna åttondelsfinal är en av de jämnaste på förhand, det som talar för Arsenal är att de redan känns avhängda från titelracet i ligan vilket gör att de kan satsa hårdare på Champions än vad Milan kan göra då de är med i racet om scudetton i allra högsta grad. Milans stora fördel i en sådan här match är att de har en enorm vinnarmentalitet i Europa något som faktiskt Arsenal saknar, Milan har 7st Champions League titlar medans inte Arsenal har några alls. Att tippa denna åttondelsfinal är väldigt svårt, min magkänsla säger Arsenal, mitt huvud säger däremot Milan.
Vidare går Arsenal efter förlängning.

FC Basel – FC Bayern München

FC Basel skrällde rejält i gruppspelet genom att kicka ut självaste Manchester United ur tävling. De spelare som har utmärkt sig mest i Basel är såklart den schweiziske mäster-avslutaren Alexander Frei som smällde in tre mål under gruppspelet och den unge yterspringaren Xherdan Shaqiri som trollade med Uniteds försvar flera gånger om. Basel har gjort en fantastisk tunering men här tar det roliga slut då de möter den röda maskinen Bayern München. Bayern började säsongen otroligt starkt, då man spelade nio raka ligamatcher utan att släppa in mål, formen har kanske dalat något på slutet men Bayern är fortfarande ett av världens bästa lag. Bayern besitter världens bästa kantspel i och med att de har Robben och Ribéry, längst fram har de också Champions Leagues skytteligaledare Mario Gomez som har gjort 6 mål i tuneringen. Dessa spelare gör Bayern till ett riktigt superlag. Basel kan mycket väl stå emot Bayern bra i en enstaka match, men i ett såndant här dubbelmöte kommer det vara klasskillnad. Bayern går vidare här utan bekymmer.


Ribéry och Robben är Bayern Münchens farligaste hot i Champions League.

Genomgång av de andra fyra åttondelsfinalerna kommer senare.






Radiodebut!

Då har vi gjort våran debut i Radio. Idag kl:10.30 kunde man höra oss intervjuas utav Radio Skaraborg i ungefär 10 minuter.

En jätterolig upplevelse som vi hoppas kunna använda oss av i framtiden.

Här kan ni lyssna på våran intervju med Radio Skaraborg.


Bild från Radio Skaraborgs hemsida.

Nya äventyr

Igår blev vi intervjuade av Magnus Sundvall från Radio Skaraborg, vilket var mycket trevligt. Vår intervju kommer att sändas imorgon på radion strax efter 10.30 i P4.
Under vårt möte med Magnus Sundvall kom vi överens om att vi skulle få följa med honom på något sportradio uppdrag under våren, kanske ishockey, handboll eller volleyboll. Vi ser detta som en fantastisk möjlighet för vårt projektarbete då vi får se skillanden mellan alla olika mediatyper.
Tack vare denna möjlighet kommer vi att få vara med vid alla olika typer av journalistik som Radio, Tidning, Webb och TV.
Reportage imorgon om oss ca kl 10.30.

Intervju med Radio Skaraborg!

Då har vi träffat Magnus på Radio Skaraborg. Vi har pratat om bl.a. Bloggen, Barcelona och framtidsdrömmar.
Ett mycket trevligt möte som vi hoppas gick bra.

Inslaget kommer att sändas på torsdag ungefär kl 10.30. Då får ni gärna lyssna!

Här intervjuas Jacob utav Magnus från Radio Skaraborg.


Finbesök!

Radio Skaraborg
Imorgon får vi finbesök utav Radio Skaraborg som har snappat upp vårt projektarbete och har  beslutat sig för att intervjua oss. Givetvis jätteroligt att vårt jobb ger resultat och det är inte varje dag som man får vara med i Radio.
Återkommer med tid då det kommer att sändas. Lyssna gärna när vi pratar om Johanna Frändén, Bloggen och Barcelona m.m.

Stormöte i England.

Då var det dags för ännu ett stormöte i en utav de största ligorna i världen, om inte den största.
Matchen ikväll står mellan tabellfemman Chelsea och ligaledaren Manchester City.
Det är två lag som verkligen har sträckt på sig under 2000-talet och verkligen börjat utmana den riktiga toppen och etablerat sig. Mycket utav dessa framgångar har att göra med att båda klubbarna har köpts upp utav investerare som pumpat in enorma summor pengar för spelarlöner och nyförvärv.

I Chelsea så hette mannen med pengarna Roman Abramovich. År 2003 så köpte Abramovich upp Chelsea och blev då officiellt klubbens ägare. Han skapade då det nya Chelsea och köpte genast in spelare som Drogba, Essien och Carvalho som kom att forma Chelsea till vad det är idag. Men den största bomben det året var att José Mourinho anslöt till Chelsea. Mourinho som året tidigare sensationellt vunnit Champions Leauge med Porto.
Roman Abramovich
Tränaren som kom att kallas "The special one" gav svar på tal direkt. För man ska veta att bara för att man kombinerar ett gäng världsstjärnor i ett lag som presterat jättebra i tidigare klubbar så är det inte alls säkert att de sedan ska fungera tillsammans.
Mourinho gav svar på tal direkt och visade vilken skicklig tränare han var och är. Han tog sitt Chelsea till både en Ligacuptitel och en ligatitel. Det var Chelseas första ligatitel på 55 år, så för Chelseafansen betydde detta väldigt mycket.
Året efter så fortsatte Mourinho med sina framgångar och försvarde sin ligatitel året därpå. Chelsea var verkligen ett lag att räkna med.
Mourinho efter en utav alla segrar.
Trots segrar i både Ligacupen och FAcupen året efter så räckte inte det för Abramovich och Mourinho fick lämna Chelsea efter ett stort gräl år 2007. Mourinho kom senare att ta över storklubben från Italien,  Inter och bärga ett Champions Leauge guld till klubben år 2010.
I flera år följde flera tränare Mourinhos fotspår och testade lyckan i Chelsea, men de fick också följa hans fotspår ur klubben. Namn som Scolari, Avram Grant och Ancelotti fick alla lämna skutan för nästkommande.
Inför den här säsongen så var det Ancelotti som hade fått lämna. Hans efterträdare blev Andre Villas Boas som köptes in från FC Porto. Förståelsen att Chelsea ville uppleva Mourinhos fornstora dagar var förståelig.
Man försökte därför hitta en liknande tränare och just Andre Villas Boas liknelser var stora.
Det var inte bara de att Villas Boas kom från Porto och vunnit stora titlar där, utan han var även assisterande tränare åt just Mourinho under hans tid i Porto.
Förväntningarna var högt ställda på Villas Boas och dem blev inte mindre när den tekniske spanjoren Juan Mata,den hårt jobbande Raul Meireles och den oerhört talangfulle Lukaku från Anderlecht köptes in till klubben innan transferfönstret stängde.
Villas Boas och hans Chelsea har dock inte imponerat på det sättet som många trodde på förhand. Man har visserligen tagit sig vidare till Champions Leauge slutspelet och ligger inte alltför långt bakom toppen i Premier Leauge.
Men med de materialet som Chelsea har så har säsongen hittills bara varit godkänd. Det håller inte att förlora mot United,Liverpool och Arsenal varav två stycken på hemmaplan. Ännu en förlust mot storsattsande Manchester City på hemmaplan skulle vara väldigt ödestiget.
Det har även spekulerats i media om att Villas Boas ska gå samma öde som de tidigare tränarna men enligt klubbledningen och framförallt Abramovich så sitter han säkert.
Chelseas nuvarande tränare Andre Villas Boas.
I Manchester City så är läget desto bättre. Man toppar Premier Leauge och har endast tappat 4 poäng på 14 spelade matcher. Det har inte gjort saken sämre att man slagit rivalerna och storebror Manchester United med hela 1-6 på Old Trafford. Roberto Mancini har verkligen fått Manchester City att jobba som ett lag och fått ordning på bråkstaken Mario Ballotelli samt satt Tevez utanför laget p.g.a. diciplinära orsaker.
Det negativa man kan lyfta fram är City missade Champions Leauge slutspel och får därför rikta in sig på Europa Leauge spel istället. Manchester City har likt Chelsea också fått en investerare med väldigt mycket pengar som även han har pumpat in pengar. På de senaste åren så har det köpts in flera stjärnspelare som David Silva, Yaya Toure, Aguero och Tevez. Alla pengar börjar nu ge resultat och till skillnad från förra säsongen så verkar nu City kunna hålla hela året. City hade under hela förra året ett bra försvarsspel, vilket de även haft i år. Den stora skillnaden finns i anfallspelet där Manchesterlaget producerat smått otroliga 48 mål på 14 matcher i Premier Leauge. En stor anledning till de har varit nyförvärvet Aguero från Atletico Madrid och den lille spanjoren David Silva. David Silva som var jättebra redan förra året har i år tagit steget till världsklass och varit höstens spelare i Premier Leauge. I år har han alltså fått en lekkamrat i den rörlige och målfarlige anfallaren Kun Aguero.
Höstens spelare David Silva.
En måstematch för Chelsea alltså, det är dags för Villas Boas lag att visa att de ska vara med och tampas om segern när det senare ska avgöras i maj månad.
Skulle vi tippa den här matchen så skulle jag säga 2-2. Citys fina offensiv och Chelseas skrala defensiv gör att detta förmodligen kommer att bli en målrik match ikväll. Senast laget möttes på Stamford Bridge så slutade matchen 2-0 till Chelsea efter mål utav David Luiz och Ramires. Här är Ramires mål sett från Chelseapubliken.
Matchstart kl. 21.00 på Viasat Fotboll.

Startelvorna!

Startelvorna för dem bägge lagen kom precis ut.
Vi hittar en och annan överraskning från de båda tränarnas laguttagningar.
Real Madrid Casillas – Coentrao, Pepe, Ramos, Marcelo – Alonso, Diarra, Di Maria, Özil, Ronaldo, Benzema.
I Real Madrids laguppställning så är den största överraskning att inte Sami Kedhira startar i dagens match.  Istället så startar vänsterbacken/vänsteryttermittfältare Fabio Coentrao som köptes in från Benfica inför den här säsongen.
Vi tror att Coentrao kommer ta över Kedhiras plats rakt av försvarsmässigt i Reals 4-2-3-1 uppställning.  Sedan när det är till för att anfallas så kommer uppställningen blomma ut till 4-1-4-1 där Coentrao blir vänsterspringare och Alonso blir bollvinnare.
En annan uppställning skulle vara att spela Lassana Diarra som defensiv mittfältare och sätta ner Coentrao som högerback. Vi tvivlar på denna uppställningen eftersom Coentrao vanligen är vänsterback och inte har spelat till höger tidigare. Men på många hemsidor så ser det ut att bli Coentrao som högerback ikväll.
Oavsett vart Coentrao spelar så är det ett vågat och intressant val utav "The special one" som nog gärna vill få sitt lag att vara mer offensiva ikväll med mer bollinnehav.
Coentrao från start i kvällens El Classico.
Barcelona Valdes – Alves, Pique, Puyol, Abidal – Xavi, Busquets, Iniesta – Messi, Cesc, Alexis.
Pep Guardiola har även han gjort förändringar i sin lagupställning jämt emot vad vi trodde innan.
Det är den formstarke Alexis som får chansen istället för den David Villa som inte varit sitt rätt jag på senaste tiden. Detta valet var ändå ett alternativ som rätt många kunde tro på innan matchen så det var ingen större överraskning. Det Barcelona vinner på att spela Alexis är att de får en helt annan speed i anfallat än med David Villa. David Villa har jämt emot Alexis en större erfarenhet utav dessa sortens stormatcher och har en förmåga att kliva fram i de stora mötena exempelvis den förra Champions Leauge finalen.
Det var laguppställningarna inför kvällen, vi lämnar nu över till Canal + och matchen som börjar om cirka 5 minuter.
Alexis Sanchez från start ikväll.

El Clásico! Fokus: FC Barcelona

Ikväll kommer Barcelona gå in i en match där de inte är favoriter, det har inte hänt under de senaste tre åren vilket gör denna matchen ännu mer speciell. Barcelona har dominerat världsfotbollen totalt de senaste tre åren, efter två Champions League titlar och tre ligatitlar plus fyra ytterligare cuptitlar beskrivs dagens Barca som ett av de bästa lagen någonsin. Barcelona har under de senaste tre säsongern överglänst antagonisten från Madrid totalt genom att bl.a förnedrat dem med en 5-0 seger förra hösten på Camp Nou. Just då kände många att Real aldrig skulle kunna stoppa Barca, men mycket har hänt sedan dess. Under vårens fyra El Clásicon blev matcherna mycket jämnare än tidigare och under Supercupmötena i somras lyckades Barcelona komma undan med blotta förskräckelsen. Barcelona som hade varit totalt överlägsna ett år tidigare hade nu fått en utmanare, Real Madrid var tillbaka.
FC Barcelona jublar efter Champions League vinsten i våras.

Barcelonas storhetstid började för tre år sedan då en orutinerad tränare vid namn Pep Guardiola tog över laget, Guardiola som tidigare endast hade tränat Barcelonas reservlag sågs av många experter som ett osäkert kort. Barcas supportrar klagade dock inte för det mindes vad den förre kapten Guardiola gjorde på planen för FC Barcelona. Guardiola fostrades i klubbens akademi La Masia och spelade hela 11 säsonger för Barcelonas A-lag innan han drog vidare till italienska Brescia. I Barcelona ingick Guardiola i Johann Cruyff så kallade ''dream team'', ett lag som lyckades vinna fyra raka ligatitlar mellan 1991-1994. År 1997 blev Pep Guardiola lagkapten för Barcelona, det var han i fyra år innan han drog vidare till Brescia och Serie A.
Pep Guardiola i Brescias tröja.

Anställingen av Pep Guardiola skulle visa sig bli extremt lyckad för FC Barcelona. Guardiola kände till klubben väl och bestämde sig för att gå tillbaka till Barcelonas grunder nämligen det klassiska holländska spelet, som bygger på att laget ska spela med ett massivt bollinnehavspel. Resultatet kunde inte bli bättre för Guardiola, under ett år vann hans lag alla tuneringar som de ställde upp i, första året blev en succé och den skulle bara fortsätta. Guardiolas kanske största styrka som tränare är att han hela tiden vill utveckla laget, under sitt första år hade han sett ett problem, Barcelona hade stora bekymmer i det offensiva inläggspelet. Pep bestämde sig för att ändra på den saken, han ville få in en anfallare med ett bra huvudspel samtidigt som anfallare skulle ha en bra teknik så att han kunde deltaga i det vanliga spelet. FC Barcelona sökte världen över och valet föll på den dåvarande italienska skyttekungen Zlatan Ibrahimovic, Barcelona betalade 400 miljoner kronor plus Etoó för den väldiga svensken, vilket blev den näst dyraste övergången genom tiderna. Köpet blev inte särskilt lyckat och Zlatan lämnade klubben bara efter ett år, trots det misslyckandet har Guardiola forsatt att köpa in storstjärnor för att förbättra laget. De senaste två åren har spelar som Villa, Fabregas, Sanchez plockats in för en totalkostnad på ungefär en miljard.
Sánchez ett av Barcas senaste nyförvärv.

Den överlägset viktigaste spelaren i dagens Barcelona är såklart den lille argentinare Lionel Messi. Leo Messi har under de sensate tre säsongerna häpnat hela fotbolls världen med sina bländade soloraider rakt igenom moståndarna försvar. Messi har en otrolig förmåga att ha bollen klistrad vid foten när han rusar fram i fullfart samtidigt som han uppfattar de flesta rörelser som sker på planen. Messis speluppfattning och fantastisk balans gör honom extremt svårtstoppad, lägg där till en kyla i avsluten som inga andra har i dagens fotboll och ni får fram världens bästa fotbollspelare. Messi har haft en fantastisk säsong i år, han har lyckats göra 17 ligamål och 6 mål i Champions League det gör honom till Europas bästa målskytt hittills under denna säsongen. Messi är också storfavorit till att vinna Ballon d'Or, priset som går till världens bästa fotbollspelare, hans enda riktiga utmanar är Real Madrids Cristiano Ronaldo som också han har haft en fantastisk höst. Ikväll kommer Messi bli Barcelonas viktigaste spelare, ska Barca vinna så krävs det att den lilla loppan från Rosario kliver fram, antingen som målskytt eller som framspelare. Kliva fram, det brukar Messi göra i när det vankas El Clásico, på de senaste 14 El Clásico matcherna har Messi gjort smått otroliga 13 mål. Så man kan lugnt hävda att Messi och El Clásico är en bra kombination.
Messi nyckelspelare ikväll.

Barcelona är trots en match mer spelade tre poäng efter Real Madrid inför kvällens match. Det gör att att Barca mer eller mindre måste vinna för att ha en chans på ligatiteln, det var länge sedan Barca gick in i en match med en sådan press på sig. Guardiola har under hela säsongen exprimenterat med både formation och lagupställning frågan är hur han kommer spela idag. Barcelona har stundtals spelat med trebackslinjen under hösten bl.a borta mot Milan i Champions League, idag tror vi dock inte att Guardiola kommer chansa med en trebacklinje utan kommer säkerligen avända den så inspelade fyrbacklinjen som Barcelona har använt sig av under de senaste så framgångsrika åren.
Trolig startelva.


Målvakt: Victor Valdes.
Valdes sågs under många år som Barcelonas största svaghet då han blandade kanon insatser med flera riktigt grova tavlor. Valdes har utvecklats kraftigt under senaste åren och är numera en mycket stabil målvakt som även har lyckats slå sig in i den spanska landslagstruppen. Valdes största stryka är hans spel med fötterna, något som Barca även använder sig av då han ibland agerar lite som en libero.

Backlinje: Från höger. Daniel Alves, Charles Puyol, Gerard Pique, Eric Abidal.
Fyrbackslinje då är expresståget Alves given till höger. Puyol har fått sitta på bänken stundtals och har även haft en del skadebekymmer men när det väl gäller kan man räkna med Puyol på planen. Pique är en av världens bästa mittbackar, men var bänkad mot Milan för att Guardiola tyckte att Pique inte hade fullt fokus på fotbollen. Pique lär var fokuserad idag och kommer få en viktig roll i backlinjen ikväll. Vänsterbacksplatsen känns given för Abidal, visst Barcelona har Adriano och Maxwell också men när det väl gäller väljer Pep nästan alltid fransmannen Abidal.

Mittfältet: Xavi, Busquets, Iniesta
På mittfältet har Guardiola mängder med alternativ, Xavi är självskriven lika så Iniesta. Sedan så tror vi på att Sergio kommer att få starta då Barcelona behöver ha hans defensiva kvalitér då de möter ett så starkt mostånd som Real. På Bänken kommer Guardiola ha tillgång till mittfältare som Keita, Thiago och Mascherano.

Anfall: Fabregas, Messi, Villa.
Här har Guardiola angenäma bekymmer då han har mängder med bra alternativ. Messi är såklart självskriven, sedan är det övriga platserna ganska öppna, vi tror att han satsar på Fabregas i en roll strax bakom Messi. Fabregas som är Barcas näst bästa målskytt i år passar alldeles utmärkt i den rollen då han får fria tyglar att löpa iväg i djupled, något som Fabregas är mycket skicklig på att göra. Villa kommer positionera sig ute till vänster, där ifrån gillar han att ta sig in central för att komma till skott med sin fina högerfot. Detta betyder att sommarens chilenska nyförvärv Alexis Sanchez kommer att börja på bänken, men vi kan säkert räkna med ett inhopp från Alexis om det skulle gå trögt för Barca.
Matchstart 22.00
Adios!

El Clásico! Fokus: Real Madrid

När Real Madrid entrar Santaiago Bernabeus gräsmatta ikväll ungefär 21.55 kommer de göra det med huvudena högt och med en utstrålning som tydligt visar på gott självförtroende. Det är kanske inte så konstigt att de gör det efter den fantastiska höst som ''Los Blancos'' har haft. Real Madrid har under hösten endaste förlorat en match och spelat oavgjort en utav de totalt tjugo matcher som laget har spelat hittils under säsongen. Denna fina form har tagit Real till toppen av La Liga, och även gjort så att de har gått igenom Champions League gruppspelet utan en tappad poäng. Reals höst har varit imponerande och inte ens Barcelona har lyckats hänga med i ligan, vilket gör att Real nu är tre poäng före Barca med en match mindre spelad inför kvällens möte. Det gör att Real Madrid faktiskt kommer att gå in som knappa favoriter till detta El Clásico något som de faktiskt inte har varit på de sensaste tolv mötena lagen emellan. Faktum är att Real har bara lyckats vinna ett enda El Clásico på de tolv senaste matcherna, det var i våras på Mestalla i Valencia där Copa del Rey finalen spelades.

Real Madrid firar efter Copa del Rey segern i våras. Det var Real Madrids första seger i cupen på 18 år.

Real Madrid har som sagt haft en väldigt stark höst, den spelare som har umärkt sig mest i ''Marängerna'' är såklart den portugisiske skyttekungen Cristiano Ronaldo. Ronaldo har under höstens matcher lyckats göra hela 17 ligamål och även 3 mål i Champions League, den enda som har lyckats överträffa Ronaldo i år när det gäller antal mål är Barcelonas Leo Messi som har mäktat med totalt 23 mål. Cristiano Ronaldo är en komplett fotbollspelare, han har mer eller mindre alla fysika egenskaper du kan tänka dig, blandat med en otrolig teknik och ett skott av yppersta världsklass vilket gör honom till en näst intill ostoppbar fotbollsspelare. Det är inte så konstigt att han är med bland de tre nominerade till priset Ballon d´Or som går till världens bästa fotbollspelare, de andra nominerade är Barcelonas Messi och Xavi.
En vanlig syn på Bernabeu.
Det finns en annan spelare vi skulle vilja lyfta fram lite i Real Madrid, det är den defensiva spelfördelaren Xabi Alonso. Xabi som köptes till Real Madrid sommaren 2009 från Liverpool för en summa på ungefär 300 miljoner kr, har varit en av Real viktigaste spelare under de tre säsongerna han har varit i klubben. Det är Xabi som styr bolltempot i laget och det är oftast via hans fantastiska högerfot som Real vänder spelet, man kan säga att det är Xabi som är navet i Real Madrid. Xabi är också en väldigt smart spelare som hela tiden ligger på rätt postion och även är duktig på att täcka upp ytor för andra spelare. Just Xabis defensiva styrkor har och är viktiga i dagens Real Madrid, i början av 2000-talet hade Real Madrid precis som idag ett lag fullt med mängder offensiva stjärnor problemet var att det saknades balans i laget, dagens Real har löst det problemet genom att ha Xabi på mittfältet som täcker upp för sin lagkamrater i defensiven.
Xabi Alonso navet på Madrids mittfält.

Något som kommer vara intressant under kvällens match är att se hur José Mourinho kommer att instruera sitt lag att spela, José har under sin tid i klubben testat två olika metoder att försvara sig mot Barcelonas spel frågan är vilken av dem han väljer. Den första matchen som Real spelde mot Barcelona under Mourinhos ledning slutade 5-0 efter att Mourinho vägrat att använda någon speciell försvarsstrategi mot Barca. Under våren skedde något mycket ovanligt, då nämligen hela fyra styckna El Clásicon trycktes in på en period under tre veckor. Under dessa matcher använde sig Mourinho av ett väldigt lågt försvarspel, där han tog hem hela laget på egen planhalva och gjorde det tajt för Barcelona. Real hade också bestämt sig för att spela tufft och fysikt mot Barcelonas spelare eftersom de visste att Real hade en fördel i det fysiska spelet. Real satte inte in någon press på Barcaspelarna innan de hade passerat mittlinjen, detta gjorde det väldigt svårt för Barca att skapa några direkta chanser. Problemet var bara det att Real hade ännu svårare att skapa något, eftersom man knappt aldrig hade bollen. De få gångerna Real bröt bollen var hela laget så långt ner att det var svårt att skapa en vettigt omställning. Under dessa fyra matcher lyckades Real vinna en, Barca vinna en och de andra två slutade faktiskt lika. Den känsla man tog med sig från dessa matcher var dock att Barcelona var det klart bättre laget.
Pepe förstår ingenting efter att han blivit utvisad i den första semifinlen i Champions League i våras.
Det efter en mycket omtalad tackling mot Daniel Alves.
Under de två Supercupmötena som spelades i uppstarten av denna säsongen använde sig José Mourinho av en annan strategi. José valde att använda ett extremt högt och aggressivt försvarspel, som till en början verkade väldigt lyckad. Den höga pressen gjorde att Barcelonas minst bollskickliga lagdel, nämligen backlinjen inte kunde spela upp bollen i lugn och ro till mittfältet, detta ledde till flera felpass och rensningar som gjorde att Real kunde skapa flera farliga chanser som de dumt nog missade. Fördelen med denna typ av presspel var väldigt tydlig under dessa två matcherna, med det spelet lyckas man bryta bollen högre upp i banan vilket gör att det går mycket fortare att komma till ett avslutningsläge. Det gör att det blir väldigt svårt för Barcelona att hinna komma tillbaka till rätt sida innan Real hinner hitta en avslutningsläge. Problemet med denna taktiken är att det går åt enormt mycket energi att pressa så energiskt, Real orkade tydligt med detta typ av spel i ca 30 minuter efter det blev spelarna trötta och kom in sent i presspelet. När Real började komma sent in i pressen lyckades Barca spela sig fram i de stora ytor som då skapades bakom första pressen, detta ledde till att Barcelona lyckades skapa några chanser. Dessa chanser gjorde Barcelona mål på till skillnad från Real. Barcelona vann Supercupen men jag tror ändå att José var nöjd med att han hade hittat ett sätt att såra Barca på, nu gäller det bara att det ska gå i 90 minuter.
Den stora snackisen efter Supercupmötet var att Mourinho nöp Barcelonas assisterande tränare Vilanova i kinden.

Trolig startelva

Målvakt: Iker Casillas
Casillas är självskriven i Real Madrids mål och det har han mer eller mindre varit sedan han var 18 år gammal. ''San Iker'' är en extremt rutinerade målvakt som har varit i världstoppen i över tio år. Han är en riktigt matchvinnare, det såg man inte minst i VM-finalen förra året då han tog två frilägen för Arjen Robben. Casillas är en linjemålvakt med snabba reflexer, han är även väldigt bra med fötterna. Ikers kanske enda svaghet är hans spel i luftrummet där han har lite bekymmer mycket p.g.a hans ringa längd.
Backlinje: Från höger. Lass Diarra, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo.
De senaste El Clásico-mötet spelade Carvalho mittback tillsammans med Pepe något som inte kommer ske ikväll. Carvalho har inte spelat en match med Madrid sedan 27 september p.g.a  bl.a ryggproblem och även del psyskiska problem ska portugisen haft under denna perioden så han kommer inte spel ikväll. Ramos kommer spela mittback något som han har gjort de senaste månaderna med bravur. In på Ramos högerbacksplats kliver Diarra in, Diarra har spelat där de senaste matcherna eftersom Arbeloa har varit skadad. Diarra har gjort det bra under Arbeloas skadeperiod så vi tror han får nyttjat förtroende. Vänsterbacksplatsen står mellan Marcelo och Coentraó. Coentraó spelade i Onsdags då de mest givna startspelarna vilades vilket tyder på att Marcelo kommer att få starta ikväll.

Defensiva innermittfältare: Xabi Alonso, Samir Khedira.
Mourinhos givna innermittfält då det är dags för stormatch. Xabi är som tidigare nämnt navet på Reals mittfält och kommer bli väldigt viktig i dagens match om Madrid ska få igång något eget bollinnehav. Khedira besitter en väldigt stark löppförmåga vilket kommer vara väldigt nyttigt i Real Madrids presspel. Khedira är också en väldigt bra huvudspelare vilket gör att Real får ännu större fördel på fasta situationer gentemot Barca.

Offensiva mittfältare: Från höger. Angel di Maria, Mesut Özil, Cristiano Ronaldo.
Ronaldo är självskriven på sin vänsterkant, placeringen på vänsterkanten är logisk då han både får sin bästa fot inåt så att han kan använda sitt fina skott, samtidigt som han dämpar Alves offensivglädje något.
I den så kallade nummer tio-rollen hittar vi tysken Özil, Özil är fantastiskt bra i den rollen då han har en förmåga att hitta luckor att löpa på som ingen annan. Mezut har också en förmåga att driva upp tempot i Real, vilket kommer vara viktigt om de ska kunna såra Barca. Till höger kommer vi finna dribblern från Argentina nämligen Angel di Maria, Angel har en snabbhet som kommer vara användbar för Real i deras omställningsspel. Angel di Maria har med sin fina teknik också förmågan att bryta mönster, vilket kan vara avgörande i sådana matcher.

Anfall: Karim Benzema.
Benzema eller Higuain? Det är frågan många ställer sig, frågarn ni mig så säger jag Benzema. Benzema är en mycket mer komplett fotbollspelare är Higuain. benzema har tyngden, styrkan och framför allt förmågan att klara av att spela mer isolerad utan understöd från andra spelare. Benzema är också en mycket bättre bollmottagare än Higuain vilket kan vara bra att tänka på, eftersom det kan bli så att Real måste lyfta lite längre under matchen.
I sådana här matcher handlar det inte om vem som har gjort mest mål i ligan utan vem som är den bästa fotbollspelaren, och i detta fallet är Karim Benzema det.
Matchen startar 22.00.
Buenos días!



Fantastisk underhållning i Champions Leauge!

Vart ska man börja?
Vilka två speldagar det har varit i den sista omgången utav Champions Leauge gruppspelet.
Fantastisk underhållning med matcher som svängde här och var och i princip omöjligt att tippa dessa matcher, vilket minst sagt syntes på våra tips igår.
Tisdag
Tänkte koncentrera mig på Grupp F lite mer vilket inkluderar lagen Arsenal, Marsielle, Olympiakos och Dortmund.
Och vilken dramatik tittarna bjöds på.
Läget inför matchen som vi redovisade igår var att Arsenal redan var klar gruppetta. De resterande lagen hade alla en chans att ta sig vidare till slutspelet om resultaten gick deras väg.
Olympiakos - Arsenal 3-1
Som väntat så slog Olympiakos ett reservbetonat Arsenal på hemmaplan, vilket de var tvungna att göra om chansen till slutspel skulle leva.
En seger som Arsenal bjöd Olympiakos på med bl.a. försvarsmisstag som detta. Vad tänker karln med?
En viss Olof Mellberg spelade hela matchen för grekerna och gjorde det väldigt bra. Han hade stor del till att Olympiakos gick hem med segern. Vid 3-1 målet så firade Mellberg med att göra en sorts dans direkt efter målet som sannerligen kommer bli en klassiker framöver.
Mellbergs segerdans.
I och med att Dortmund gjorde sitt på hemmaplan och hade ledningen med 2-1 när 5 minuter utav ordinare tid återstod så var det inte många som trodde på en vändning, inte ens Marsielles manager Didier Deschamps.
Men då hände det otroliga, först kvitterade Andrey Ayew i den 86:e minuten och bara 3 minuter efter så hade Marsielle osannolikt tagit ledningen med 3-2 genom en praktträff utav Valbuena i det borte krysset. Ett minst sagt snyggt sätt att rädda kvar sin klubb i Champions Leauge.  Detta innebar att Marsielle nu hade tagit över andraplatsen efter Arsenal i gruppen. En fantastisk underhållning för det neutrala ögat, men desto bittrare miner hos Olympiakos som var i chock när de fick se slutresultatet. Vad hade hänt i Tyskland?
All den lycka som fanns i Olympiakos bara några minuter tidigare var som bortblåst, hela stadion var i chock.
Valbuena glider på knäna efter sin fina 2-3 mål!
Valbuena efter sitt fina 2-3 mål!
I övrigt så anslöt sig Chelsea, Zenit och då Marsielle till redan klara Arsenal, Apoel, Leverkusen, Barcelona, Milan,Real Madrid,Benfica, Inter och Bayern Munchen.
Onsdag
Inför den sista gruppspelsdagen så var det grupperna A - D som skulle göra upp. I dessa grupper fanns det även idag chanser till twister och många skrällar.
Jag tänkte koncentrera mig på grupp C som innehöll de engelska ligamästarna och giganterna Manchester United, de portugisiska uppstickarna Benfica samt Schweiska Basel och Otelul Galati från Rumänien.
Inför dessa matcher var det två helt olika matcher med olika innebörd. Benficas match hemma mot jumbon Otelutl Galati hade väldigt liten betydelse medans den andra matchen mellan Basel och Manchester United var desto viktigare.
Benfica vann sin match planenligt mot Otelul Galati med 1-0 efter mål utav Oscar Cardozo vilket innebar en stark gruppseger i grupp C.
Oscar Cardozo ordnade gruppsegern för Benfica. 
Vidare till nästa match, där förutsättningarna var enkla. Vid vinst för Basel så skulle detta innebära Champions Leauge slutspel. Vid ett kryss eller vinst för Manchester United så skulle detta innebära att de tog steget in i slutspelet. Skulle Basels fräcka spel och Uniteds dåliga spel på senaste tiden innebära Schweiskiskt avancemang eller skulle rutinerade Ferguson återigen spela ut sina äss i rockärmen och ta United vidare?
Ett fullsatt St. Jakob Park fick skåda ett Basel som infriade förhoppningarna genom att tidigt göra 1-0 genom lagkaptenen Marco Streller assisterad utav Shaqiri efter tveksamt försvarspel från Uniteds sida. Det blev inte bättre för United när deras lagkapten Nejmanja Vidic fick kliva av p.g.a. en knäskada. Ett stort avbräck för United som istället fick sätta in Johnny Evans. I detta läge så var alltså Basel vidare och de hade slagit ut förra årets finallag Manchester United. De fanns dock en hel del tid att jobba på för Fergusons mannar.  Trots en hel del bollinnehav så skapade inte United de där heta målchanserna i den första halvleken, laget var som paralyserat utav stundens hetta vilket inte alls är ett signum för Manchester Untied. De såg ungefär ut som de hade gjort de senaste matcherna i ligaspelet. De närmaste de kom var en miss från Rooney från nära håll där han borde rakat in 1-1.
1-0 stod sig halvleken ut och resultatet var inte alls orättvist för Basels fördel.
Framförallt så hade den irationelle och okände högeryttern Xherdan Shaqiri varit ständigt farlig på sin högerkant och lurat upp Evra gång efter annan på läktaren.
Xherdan Shaqiri
I den andra halvleken så trodde nog de flesta att Sir Alex Ferguson användt sig utav den klassiska "hårtorken" för att väcka liv i sitt lag som så många gånger förr.
Men idag stämde inget för United varken försvarsspel eller anfallspel. Dessutom så hade de ingen kreativitet på innermittfältet där Ryan Giggs och Phil Jones fanns. Istället för att United gjorde 1-1 så utökade istället Basel ledningen genom deras andra målskytt Alex Frei i den 84:e minuten, fint assisterad efter ännu ett inlägg ifrån just matchens lirare Shaqiri.
United kom lite närmare genom ett mål utav Jones på stopptid, men det krävdes ännu ett mål om laget skulle klarar sig vidare. Men det blev det alltså inte utan 2-1 till Basel stod sig och en utav de största skrällarna i Champions Leauge historia var nu bevittnad.
Glädjen var påtaglig efter slutsignalen.

Detta betyder alltså att lilla Basel har tagit sig vidare till Champions League slutspel och United missar slutspel för andra gången på 17 år. En liten notis är att när United senast åkte ur gruppspelet så var det mot Benfica år 2005. Det som ska anmärkas är att det var på det exakt samma datumet som de åkte ut mot Basel på alltså den 7 december.
För att sammanfatta det hela så har vi nu lagen som är klara för slutspel i Champions Leauge.

Grupp A
Bayern München
Napoli 

Grupp B
Inter
CSKA Moskva

Grupp C
Benfica
Basel

Grupp D
Real Madrid
Lyon

Grupp E
Chelsea
Bayer Leverkusen

Grupp F
Arsenal
Olympique Marseille

Grupp G
APOEL
Zenit

Grupp H
Barcelona
Milan

Allt för oss denna afton, lämnar nu den här dagen med väldigt många intryck.

Godnatt!


Inför sista omgången utav Champions Leauge.

Ikväll stundar avgörandet för Champions Leauge grupperna E - H. Det är nämligen den sista omgången och det är nu det avgörs vilka som kliver in i åttondelsfinalerna eller inte.
Vi tänkte ge våra synpunkter på vad vi tror om först dessa grupper men också om morgondagens matcher för resterande grupper.
Grupp E
PSVOFGI+/-
1 Bayer Leverkusen 9 5 3 0 2 7 7 0 Formkurva
2 Chelsea 8 5 2 2 1 10 4 6 Formkurva
3 Valencia CF 8 5 2 2 1 12 4 8
4 Racing Genk 2 5 0 2 3 1 15 -14
Det här är en utav de jämnaste grupperna utav årets Champions Leauge. På förhand så tippades Chelsea vinna denna grupp enkelt men så har inte varit fallet. Trots tidigare prestationer i Champions Leauge och en väldigt stark trupp som kryddats med bl.a. Fernando Torres, David Luiz och Juan Mata under det senaste året så har inte den nya tränare Andres Villas Boas fått den "blåa maskinen" att rulla riktigt ännu. Man riskerar därför att åka ur redan i gruppspelet.
Mellan Bayer Leverkusen och Valencia så var det jämt skägg på förhand med en liten fördel för Valencia som var framme i åttondelsfinal förra året där man fick respass mot Schalke 04.
Valencia sätter sitt förtroende till måltjuven Roberto Soldado som inte behöver många chanser för att hitta rätt.
Ändå är det tyska Leverkusen som leder denna grupp och faktiskt är klart för slutspel. Man har visat upp fina resultat så som 2-1 hemma mot Chelsea.
Belgiska Racing Genk gick in i sitt första Champions Leauge gruppspel någonsin som riktiga "underdogs". Man har inte fått några att höja på ögonbrynen utan har skrapat ihop 2 poäng på 5 matcher och endast mäktat med 1 ynka mål, med andra ord en riktigt slagpåse i denna grupp.
Chelsea - Valencia Vi tippar: 2-1
Chelsea bör vinna denna matchen på ren rutin. Stor fördel utav hemmaplan.
Racing Genk - Bayer Leverkusen Vi tippar: 0-2
Redan avhängda Racing spelar inte för annat än heder. Däremot har Leverkusen en gruppseger att försvara som talar för tyskarna i dagens match.

Detta innebär att Bayer Leverkusen vinner gruppen på 12 poäng före Chelsea på 11 poäng medans Valencia på 8 poäng får rikta in sig på Europa Leauge spel. Genk får koncentrera sig på ligaspelet i Belgien.

Vidare: Bayer Leverkusen och Chelsea

Grupp F
PSVOFGI+/-
1 Arsenal 11 5 3 2 0 6 3 3
2 Olympique Marseille 7 5 2 1 2 4 2 2
3 Olympiacos 6 5 2 0 3 5 5 0 Formkurva
4 Borussia Dortmund 4 5 1 1 3 4 9 -5 Formkurva
Grupp F bestod utav engelska laget Arsenal och tre stycken mästare från sina respektive länder.
Franska ligamästarna Olympique Marsielle.
Grekiska ligamästarna Olympiacos.
Tyska ligamästarna Borussia Dortmund.
På förhand tippades denna grupp vara jämn med en fördel för Arsenal. Anledningen till att Arsenal inte var så klar 1:a i denna grupp var att de haft en väldigt turbulent sommar med förluster av sina två nyckelspelare Cesc Fabregas och Samir Nasri. Dessa två spelare hade ersatts utav bl.a. ivorianske Gervinho ifrån franska Lille och Mikel Arteta ifrån Everton. Givetvis var det ett försvagat Arsenal som inledde säsongen 2011/2012.
Men trots en trög start i ligaspelet så påverkades inte Arsenal i Champions Leauge spelet. Man är redan klar 1:a i grupp F och anledningen till detta har varit en viss formstark holländare Robin Van Persie som stått för 4 utav Arsenals 6 mål i gruppspelet.
Alltid lika hemmastarka och offensiva Dortmund som vann den starka Bundesliga förra säsongen tippades komma knappt tvåa. Det som talade emot Dortmund var att det inte hade den rutinen som resten utav lagen hade.
Dortmund har varit en utav de största besvikelserna i Champions Leauge, man ligger just nu sist i grupp F och med spelare som Götze, Kagawa och Lewandowski så ska inte Dortmund ligga där dem ligger. Trots detta så kan Dortmund klara sig vidare och i en möjligtvis åttondel så kan allt hända. Man behöver dock förlita sig på andra resultat.
Marsielle var framme i åttondel förra säsongen där man förlorade mot Manchester United efter två stycken jämna matcher. Fransoserna tippades som 3:a inför gruppspelet men har övertygat.
Olympique Marsielle har andraplatsen i sikte och har det i egna händer, vid vinst så är det definitivt klart men vid oavgjort så kan det också räcka.
Tippade jumbon i gruppen var grekiska Olympiacos.
Olympiacos med Mellberg i mittlåset har presterat över förväntan. De har inte svikit på hemmaplan där man förväntar sig ta sina poäng. De har skapat sig ett väldigt bra läge inför sista omgången genom att oväntat slå Marsielle i den förra matchen på bortaplan med 0-2. Vinner man sin match mot ett redan klart Arsenal samtidigt som Marsielle tappar poäng så är andraplatsen klar för grekerna.
Olympiacos - Arsenal Vi tippar 1-0
Talesättet att motivitation slår klass talar för grekerna i denna matchen. Ett reserbetonat Arsenal reser till Grekland med inget att spela för.

Borussia Dortmund - Olympique Marsielle Vi tippar 2-0
Föredelen utav hemmaplan talar för Dortmund. Vi tror Marsielle slarvade bort chansen i förra omgången där man kunde säkrat avancemang står sig i denna match.

Det innebär att Arsenal vinner gruppen på 11 poäng, tvåa blir  Olympiacos på 9 poäng, trea blir Dortmund på 7 poäng och sist blir Marsielle på 7 poäng.
Vidare: Arsenal och Olympiacos

Hinner inte gå igenom de två andra grupperna men tippar ändå.

Grupp G

PSVOFGI+/-
1 APOEL Nicosia 9 5 2 3 0 6 4 2
2 Zenit St. Petersburg 8 5 2 2 1 7 5 2
3 FC Porto 7 5 2 1 2 7 7 0
4 Shakhtar Donetsk 2 5 0 2 3 4 8 -4

Apoel - Shaktar Vi tippar  2-1
Apoel kan vinna gruppen medans Shaktar är klar jumbo.

FC Porto - Zenit Vi tippar 3-1
Tror Fc Porto vinner denna matchen komfortabelt och tar sig vidare.
Vidare: Apoel och FC Porto

Grupp H

PSVOFGI+/-
1 FC Barcelona 13 5 4 1 0 16 4 12 Formkurva
2 AC Milan 8 5 2 2 1 9 6 3 Formkurva
3 Viktoria Plzen 4 5 1 1 3 2 9 -7
4 BATE Borisov 2 5 0 2 3 2 10 -8

Fc Barcelona - Bate Borisov Vi tippar 2-0
Barcelonas bredd är för bra och de borde slå Bate trots redan gruppseger.

Viktoria Plzen - AC Milan Vi tippar 1-2
Milan utan Zlatan borde vinna en jämn match och utöka dominansen för de båda stjärnlagen i grupp H.
Vidare: Barcelona och AC Milan

Detta är våra tankar inför kvällens matcher. Ursäkta de sista gruppernas brist på kommentarer och motiveringar.

Adios!

Visca Barcelona!

Då var vi hemma i snöiga Lidköping igen efter vår fantastika vistelse i Barcelona. Igår avslutade vi vårt besök i den Katalonska huvustaden genom att vara med när Johanna gjorde live tv för SVTs Fotbollskväll. Sändningen spelades in på ett tak, högt upp på ett femvåningshus mitt i centrala Barcelona. För att ta sig upp på taket behövde man först klättra upp på en brant stege och sedan krypa ut genom ett minimalt fönster, något som inte är så lätt med kamerautrustning. Klättringen upp var värd alla möda, då man hade en perfekt vy över kyrkan Sagrada di Familla och Barcelonas moderna vattentorn från taket.
Oscar leker reporter samtidigt som Johanna repeterar inför programet.

Under sändningen rapporterade Johanna om läget i Valencia, inför deras viktiga Champions League match mot Chelsea ikväll (Tisdag). Valencias fans som kräver en framgång efter några knappra år utan titlar har satt en stor press på Valencias manager Unai Umery inför matchen. Det har diskuteras i spansk press att Emery kan få lämna skeppet om inte Valencia tar sig vidare från gruppspelet i Champions League. Ska det lyckas krävs det att Valencia klarar sig från en förlust eller ett 0-0 resultat på Stamford Bridge, något som är lättare sagt än gjort.
Självklart diskuterades också lördagens El Classico i Fotbollskväll, Johanna rapporterade om senaste nytt från Spanien bl.a om Pep Guardiolas utalande på måndagens presskonferensen.
Efter sändningen avslutade vi kvällen och även vår resa med en trevlig tapas middag tillsammans.
Ett stort tack till Johanna Frändén som har gjort denna oförglömliga resa möjlig!
Comiat!

En riktig fotbollskväll!

Då var det vår sista dag här i Barcelona, såklart det känns tungt att behöva lämna staden imorgon efter allt vi har upplevt här. Upplevelserna är dock inte slut riktigt än för att ikväll så ska vi vara med när Johanna ska medverka i SVTs Fotbollskväll, det ska bli intressant att se hur en sådan sändning går till. David Fjäll och Glenn Strömberg kommer leda Fotbollskväll från England och Johanna kommer vara med från en studio i här Barcelona.
Glenn Strömberg och David Fjäll leder Fotbollskväll.
Det kommer säkert bli en hel del snack om lördagens El Classico på Santiago Bernabeu i Madrid. Detta El Classico är extremt viktigt för Barca som är tre poäng efter med en match mer spelad i nuläget. Tappar Barca poäng mot Real så har de inte saken i sina egna händer längre utan är i behov av att andra lag tar poäng från ''Marängerna''. Detta El Classsico är som sagt viktigt för Barcelona, vilket gör att Barca kommer vila de viktigaste spelarna i morgondagens Champions Leauge mötet med Vitrysslands stolthet BATE Borisov, för att var förbereda inför helgens stora match. Barcelona som är klara gruppsegrare i grupp H kan kosta på sig den lyxen.
Barcelona möte BATE imorgon på Camp Nou.
Real kommer gå in på Bernabeu på lördag med ett starkare självförtroende än vad de har haft de sensate El Classico matcherna, det gör att matchen känns än mer spännade och oviss än de senaste mötena. Det kanske mest intressanta på lördag kommer att bli hur Mourinho kommer att instruera sitt lag, kommer det spela ett lågt och tajt försvarspel som de gjorde under EL Classico medleyt i våras eller kommer de spela ett aggresivt högt försvarspel som de testade under Supercupmötena i början av denna säsongen. Vi tror på det sistnämda alternativet då man faktiskt var det bättre laget under Supercupen, men inte var tillräckligt effektiva i avlsuten den gången. Mourinho kan lika gärna välja det andra alternativet, man vet aldrig med den mannen han är helt omöjlig att förutspå, det är det som är charmen med mister Mourinho. Det vi kan konstatera är att det kommer bli en intressant drabbning på lördag mellan världens två bästa lag.
The Special One.
Comiat!

La Masia

La Masia världens mest mytomspunna fotbollsakademi, som har fått fram mängder av världsfotbollspelare som t.ex. Messi, Xavi och Iniesta. La Masia grundades år 1979 men dess historia sträcker sig betydligt längre tillbaka nämligen till år 1702 då en bondgård byggdes i distriktet Les Corts lite söder om Barcelona. Det man inte visste då var att gården skulle vara grunden till världens kanske mäktigaste fotbollsakademi.
På 1940 talet började Barca vinna titlar, det ledde till ett ökat publikintresse vilket gjorde att den gamla arenan inte räckte till. FC Barcelona beslutade sig för att bygga en ny arena, valet av plats blev precis brevid den gamla bondgården La Masia. FC Barcelona köpte marken som gården La Masia låg på men istället för att riva byggnaden bestämde man sig för att använda gården som verkstad för byggare och artitekter för den nya arenan. År 1957 stod den väldiga stadion Camp Nou klar och La Masia blev stående tomt. Det skulle dröja nio år innan FC Barcelona skulle använda gården igen, då man gjorde om den till FC Barcelonas kontors högkvarter genom en omfattande renovering.
La Masia byggd år 1707.

År 1979 gjordes gården om åter en gång, den här gången byggde man om den till boende för unga spelare som flyttade till Barcelona för att spela med laget. Detta skedde efter att den förre storspelaren Johan Cruyff vädjat till FC Barcelonas president att skapa en liknade akademi som Cruyffs moderklubb Ajax hade, akademin döptes efter gården som ungdomarna fick bo på i nämligen La Masia.
Ajax-akademin var förbilden för Cruyff

Guillermo Amor blev den första spelarna från La Masia att debutera i Barcelonas A-lag, det gjorde han år 1988. Amor gjorde 311 ligamatcher för ''Blaugrana'' och idag jobbar han som chefstränare för Barcelonas akademi.
1990 debeturerade åter igen en La Masia spelare i A-laget nämligen den nuvarande tränaren Pep Guardiola. Efter Guardiolas debut har La Masia fortsatt att producera mängder av bra fotbollsspelare, i dagens trupp är det hela 13 st spelare som är fostrade i La Masia.
Pep Guardiola efter presskonferensen i Fredags.

År 2009 blev Leo Messi den första La Masia skolade spelaren att mottaga Ballon d´Or, priset för världens bästa fotbollsspelare. Året efter var succén ännu större för La Masia då de tre finalisterna i omröstningen av Ballon d´Or alla var La Masia fostrade. La Masia har under de sista åren fått mycket uppmärksamhet tack vare FC Barcelonas framgångar då laget till stora delar är uppbyggt av La Masia spelare, men det är inte bara i Barcelona som La Masia spelare har visat framfötterna i Premier League hittar vi flera styckna t.ex. Mikel Arteta (Arsenal) och Pepe Reina (Liverpool).
Arteta i Arsenal tröjan

Under de senaste åren har FC Barcelona tagit in mer och mer spelare utifrån till La Masia, vilket har gjort att alla inte har fått plats på den gamla gården. Dettta har gjort att FC Barcelona har byggt en ny bostadsplats för La Masias spelare, den nya har de byggt precis i anslutning till Barcelonas stora träningsanläggning ungefär 7 km från Camp Nou. Den nya spelarbostaden invigdes i år den 20 oktober vilket gör att den gamla gården inte längre kommer användas som bostad för La Masia spelarna.
Denna moderna byggnad ska ersätta den gamla gården.

FC Barcelona är väldigt rädda att någon ska sno deras framgångrika träningrecept därför är alla La Masias träningar stängda för allmänheten däremot är alla välkomna att se på La Masias matcher. Man kan helt klart förstå att Barca är rädda om sitt upplägg eftersom deras nuvarande La Masia byggda A-lag beskrivs som ett av de bästa klubblag som någonsin har funnits på denna jord. Denna framgång har gjort att Barcelona har satsat mer på akademin vilket har gjort att man har fått fram många som kan bli morgondagens stjärnor t.ex. Thiago, Jonathan dos Santos och Rafinha.
Adios!


Bilder från Barcelona - Levante Del 2

Stämningen på Camp Nou var lite upp och ner, men när lagen gjorde entre på planen var stämingen god.
Detta måste vara en av världens bästa arbetsplatser, med en perfekt överblick över Camp Nou:s plan samtidigt som man har fotbollsexperter från världens alla hörn runt sig.
.
Charles Puyol kliver av efter 36 min mot Dani Alves, samtidigt som Pep instruerar Mascherano.
På Camp Nou:s pressläktare trängs fotbollsexperter från världens alla hörn.
Presskorten som både tog oss in på arenan och ner till den mixade zonen i källaren på Camp Nou.
Notera att vi under denna match officiellt jobbade för Aftonbladet.
Oscar med sin stora idol och matchens lirare Cesc Fabregas. Det hör till ovanligheterna att Cesc syns till i den mixade zonen men idag var han villig att ställa upp när det var finbesök på Camp Nou.
Nästa gång ska vi försöka med Messi!
Hasta Luego!

Bilder från Barcelona - Levante Del 1

Utanför mäktiga Camp Nou ungefär en och en halv timme innan matchen.
Kusinerna Frändén var laddade inför matchen.
En glad Carlsson inför sin första La liga match, utanför entrén till Camp Nou.
De båda lagen entrar Camp Nou:s välklippta gräsmatta till tonerna av Cant del Barca.
Vår tanke var att lägga upp fler bilder på bloggen, tyvärr är inte vår internetuppkoppling den bästa vilket gör att bilduppladdningstempot blir väldigt lågt. Vi hoppas att vi kan få upp mera bilder under dagen, så länge får ni nöja er med dessa bilder.

Rapport från andra halvlek

Det blev en promenad i parken för Barcelona det här, hela 5-0 och då var det ändå ett turligt resultat för Levante. Barcelona var kanske ännu mer överlägsna i andra halvlek jämfört med den första, så fort Barca fick bollen i andra halvlek blev det farligt. Levante gjorde en bättre andra halvlek rent resultatmässigt då halvleken slutade 2-0 till Barcelona, notera att dessa två mål gjordes inom de första 15 minuterna i andra halvlek. Leo Messi missade mer lägen idag än vad han har gjort på hela säsongen, ändå lyckades han gå ifrån denna matchen med ett mål och en assist vilket bara visar hur överlägsna Barcelona var i denna match. Iniesta hade en boll i mål men den blev på något märkligt vis bortdömd, även Alexis Sanchez fick ett friläge felaktigt avinkat för offside så resultatet kunde varit de dubbla.
Matchens lirare får vi väl utmäna Francesc Fabregas till, han spelade bara 71 min och lyckades ändå göra två mål. Fabregas tillför en extra dimension i Barcelonas spel då han tar betydligt mer djupledslöpningar än sina kompanjoner på innermittfältet, det är detta ligger till grund för hans fina målproduktion. Roligt att se Isaac Cuenca som vågar utmatta sin bevakare på kanten trots sin knappa erfarenheter från denna nivån, han kan bli något riktigt stort. Skulle vilja påstå att Cuenca är en ny Frank Ribery, förutom de gemensamma tekniska konsterna de har är de också lika utseendemässigt.
Isaac Cuenca målskytt i dagens match.
Fabregas var matchens lirare och tur som vi har fick vi faktiskt träffa honom efter matchen, en autograf och en bild blev det innan Fabregas försvann bort i Camp Nou:s mäktiga tunnelsystem. Även Mascherano och Cuenca fick vi en skymt av i den mixade zonen innan vi lämnade Camp Nou bakom oss för den här gången, känns som vi kommer vara tillbaka där snabbare än vi tror. Imorgon kommer vi att lägga upp bilder ifrån matchen och pressläktaren.
Buenas Noches!

Rapport från första halvlek

En halvlek där Barcelona dominerat klart. Levante har inte haft så mycket boll men har skapat ett friläge som Koné missade (Valdes räddade). Cesc är matchen man en så länge med två mål, båda gångerna genom väl tajmade löpningar i djupled. Först framspelad vackert av Iniesta med en klack sedan en fin frispark av Xavi. Supertalangen Cuenca har också varit pigg under den första halvleken framför allt med några fina inledande rusher längs med högerkanten. Han fick också komma med i målprotokollet efter i mycket vackert spel där bollen gick som på ett snöre. Tyvärr så får vi inte heller se Puyol mer i denna matchen då han tvingades kliva av planen i den 36 min troligtvis en känning av något slag då man inte såg något fel på honom under matchens gång, helt enkelt ett säkerhets byte av Guardiola. Sergio Busquets kliver av i halvlek in kommer Malis stjärna Keita, Sergio byts ut p.g.a. varningsläget inför El Classico.

Nu väntar vi spänt på andra halvlek.



Camp Nou!!!

Ja, då var vi på plats på pressläktaren på Europas största arenan Camp Nou.
Spelarna har precis kommit in på planen för uppvärmning, Levante togs emot med kraftiga burop medan Barcelona drog ner många applåder från läktaren.
Dagens startuppställningar har precis kommit, man kan lugnt säga att vi var lite fel ute.
Barcelona ställer upp med följande elva: Valdes, Puyol - Mascherano - Abidal, Xavi - Sergio B - Fabregas - Iniesta, Alexis - Messi - I. Cuenca.
Levante ställer upp med följande spelare: Munua, Venta - Ballesteros - Del Horno - Juanfran, Farinos - Iborra, Valdo - Xavi Torres - Pedro López, Koné
Hur Levante formaterar laget är lite oklart, de kan komma att spela med tre defensiva mittfältare för att stänga luckan framför försvarslinjen.
Bilder kommer upp senare på bloggen

Viva la liga!

Dags för match ikväll på Camp Nou, FC Barcelona mot Levante UD. Valencia laget Levante har chockat hela fotbolls Europa med sin fantastiska höst i la liga och ligger nu på en fjärde plats endast fyra poäng efter Barcelona inför kvällens möte. Levante som har ligans äldsta trupp tippades inför säsongen att hamna på den nedre halvan av tabell men gamlingarna har visat ett oväntat bra spel, ett spel som faktiskt tog dem upp på första platsen under några omgångar i höst, efter bl.a vinst över självaste Real Madrid.
Levante har till skillnad mot Barca inga större stjärnspelare, den mest namnkunniga spelaren är den forne Chelsea spelaren Asier del Horno som faktiskt mestadels får nöta bänk i Levante. Levante tränaren Juan Ignacio Martinez har med små ekonomiska medel lyckats skapa en relativt anonym elva med mycket rutin, med den 36-åriga kapten Ballesteros som viktig härförare i backlinjen. Ballesteros har imponerat kraftigt under hösten och blivit omåtligt populär i klubben, men det kanske inte är så konstigt om man med lätthet springer i kapp Cristiano Ronaldo
Framåt så sätter Levante sitt hop till den ivorianska anfallaren Arouna Koné som har hunnit med att göra fem mål för klubben under denna säsongen. Koné som inte fick plats i Sevillas trupp blev istället utlånad till Levante, något som Los Rojiblancos kanske ångrar nu i efterhand.
Koné i Levantetröjan.
Barcelona går in i denna match med behov av tre poäng, då man är i nuläget är tre poäng efter marängerna från huvudstaden trots en match mer spelad. Barcelona som kommer till spel utan den avstängda mittbacksstjärna Pique. Piques taktiska varning mot Rayo Vallecano har varit veckans snackis, men nu är det alla fall klart att stjärnan kommer finnas tillgänglig mot Real nästa lördag.
Barcelona är redan klara gruppsegrare i Champions League så det kommer att vila många spelare på tisdagens match mot BATE Borisov. Det talar för att Barca kommer ställa upp med starkast möjliga startelva i dagens match, däremot tror vi inte Sergio Busquets kommer starta då han riskera avstängning mot Real Madrid vid eventuell varning.
Barcelonas troliga startelva: Valdes, Alves - Puyol - Mascherano - Abidal, Xavi - Keita - Iniesta, Alexis - Messi - Villa.
Levantes troliga startelva: Munúa, Venta - Ballesteros - Nano - Juanfran, Farinós - Iborra, Valdo - Barkero - Juanlu, Koné.
Nu hoppas vi  bara på att vi får skåda en bra match från våran position på Camp Nou:s pressläktare.
Hasta Luego!!

Lotería de Campeonato de Europa

Då var EM lottningen avslutad! Det man kan konstatera är att det blev en väldigt stark grupp och en väldigt svag, de övriga är väl mer neutrala. Vi kollade på lottning hemma hos Johanna Frändén, samtidigt som hon var med på länk i Aftonbladets webb-tvprogram om EM-lottningen och även medverkade på telefon i Fransk-TV. Det var spännade att höra vad en expert som Johanna tyckte om lottningen.

Johanna följer lottningen
Här nedanför kan ni läsa om vilka vi tror går vidare från respektive grupp.
Grupp A eller Livets grupp som Erik Niva kallade den är EM:s klart svagaste med lag som Polen, Grekland, Tjeckien och Ryssland. Ryssland är såklart storfavoriter till gruppseger, vidare med dem från gruppspelet tror vi värdnationen Polen går.
Den så kallade dödens grupp blev grupp B med de stora fotbollsnationerna Holland, Tyskland och Portugal samt vårt grannland Danmark. Holland, Portugal och Tyskland har alla varit i en stor mästerskaps final på 2000 talet vilket gör den gruppen till den kanske tuffaste någonsin. Vår favorit till gruppseger är självklart Tyskland tvåan känns inte given men vi tror på VM-finalisten Holland.
Grupp C med EM:s kanske största favorit Spanien och världsmästarna från 2006 Italien känns relativt given på förhand. Spanien ska vinna gruppen men kampen om andra platsen är tuffare, Italien var inte bra i VM för två år sedan men har däremot imponerat under kvalet. Hårdjobbande Irland är aldrig lätt att vinna emot, samtidigt ska vi inte räkna bort Kroatien som har en hel del kvalitetsspelare som t.ex. Modric och Srna. Vi tror dock att vinnarmentaliteten Italien har kommer ta dem vidare och väl i slutspel är Italien livsfarliga. Se upp!
Grupp D med vårt kära Sverige, vad ska man säga det kunde varit bättre men också mycket sämre!
I grupp D ställs Sverige mot de namnkunniga motstånden England och Frankrike och mot värdnationen Ukraina. England och Frankrike som hade ett tung VM i Sydafrika för två år sedan har repat sig något efter de misslyckandena. Frankrike sparkade ut tränare Domenech med huvudet före och ersatte honom med före storspelaren Laurent Blanc, Frankrike har börjat spelar bättre under Blancs ledning men har ännu inte presterat lika bra som de borde med de spelarna som finns till förfogande. England beslutade sig för att behålla den ''före'' demontränare Fabio Capello, vilket har visat sig vara lyckosamt då England har gått starkt i kvalet och går in i mästerskapet med gott självförtroende. Ukraina har såklart en fördel av hemmaplan i EM samtidigt som de i grund och botten är ett ganska stabilt lag med några namnkunniga spelar som Bayern Munchens Tymoschuk och forne skyttekungen Andriy Shevchenko. England får hållas som favorit till gruppsegern efter det fina kvalet men gruppen känns ganska öppen, Frankrike är inte i storform och England har haft problem i mästerskapen så både Ukraina och Sverige har chans att utmana giganterna i gruppen. Vi håller ändå England och Frankrike som favoriter till avancemang från gruppen.
Det var allt om EM-lottningen, imorgon är det matchen mellan FC Barcelona och Levante som gäller.
Johanna på länk på Aftonbladets webbtv
Buenas Noche säger vi från Barcelona!!

Més que un Club

Idag var det inte direkt svårt för oss att gå upp ur sängen för det första var det 20 grader varmt och strålande solsken men framför allt var det lätt för att idag skulle vi ju äntligen få gå på presskonferens med Pep Guardiola. För att vi skulle kunna ta oss in till pressrummet och Pep Guardiola, behövd vi hjälp av sportjournalisten (Oscars Kusin) Johanna Frändén. Så vi bestämde med Johanna att hon skulle hämta upp oss i taxi kl 12.00 utanför FC Barcelonas butik vid Placa de Catalunya. Förväntasfulla som vi var, var vi på plats redan kvart i tolv så vi hann gå igenom butiken innan Johanna hämtade upp oss i en av staden alla taxibilar.
Våran mötesplats med Johanna
Taxin tog oss igenom hela staden till FC Barcelonas träningsanläggning Ciudad Sportiva som ligger ungefär en mil utanför centrum. Väl framme på anläggningen gick vi runt och kollade lite på spelarparkeringen och på pressrummet i väntan på att El Mister Guardiola skulle anlända.
Kl 13.05 träder Pep Guardiola in i presssalen och blir snabbt omringad av en hel hjord av fotografer både från tv och tidningar som vill ha en bild av supertränaren. Efter någon minut lugnar fotograferna ner sig något, och ger oss möjligheten att få en bild. Sedan börjar presskonferensen alla frågor som ställdes under pressonferensen var på antigen spanska eller katalanska (det språket som man pratar i regionen Katalonien) vilket gjorde att vi inte förstod så mycket. Tur att vi hade med oss Johanna Frändén som kunde hälpa oss med översättningen.
Guardiola en populär man
Det var väl ingen större utalanden från Guardiola under presskonferensen, överlag var han väldigt avslappnad och skämtade med pressen. Det fanns dock undantag under presskonferens t.ex. när han fick frågor om Piques medvetna varning och när en engelsk journalist frågade om Gary Speeds tragiska självmord. På frågan om Piques medvetna varning svarade Guardiola att han inte hade något att säga om händelsen utan menade att det var upptill diciplinkomitten att bestämma om den var avsiklig eller ej.
Äntligen en bild på Guardiola
Efter ungefär 40 minuter var presskonferensen över, och Guardiola sprang ut ur rummet följd av ett gäng journalister och andra specialinbjudna personer som antingen ville ställa ytterligaren en fråga eller få en autograf.
Dessa frågor och autografer ställdes och skrevs på parkeringen bakom pressrummet innan Guardiola försvann bort mot sitt kontor.
Efter detta fick vi provsitta presskonferens podiet och ta lite bilder innan vi gav oss iväg i taxi mot staden och vårt hotel. Senare ikväll ska vi vara med när Johanna spelare in webb-tv för Aftonbladet, och imorgon är det då dags för match på Camp Nou, Barcelona mot Levante.
Vi testar Guardiolas plats

Hasta Luego!

Bienvenido!

Ja, då var vi äntligen framme i Spaniens näst största stad nämligen Kataloniens huvudstad Barcelona. Resan hit tog oss ungefär 10 timmar, den startade kl 06.00 från Lidköping och den första etappen var bilresa till flygplatsen i Norge. Efter att vi har jobbat oss igenom ett antal säkerhetskontroller på den norska flygplatsen var vi till sist redo för flygresan på 3 timmar och 10 minuter till Barcelonas flygplats El Prat. Väl framme på El Prat var de snabbt iväg till väskhämtningen och vidare på en buss in i till Barcelonas centrum.

Inför flygresan till Barcelona.
Väl inne i centrum fick vi med hjälp av karta och kompass leta oss fram till vårt hotell som låg i en fin liten gränd, granne med Rajghans snabbköp. Ett snabbköp som vi senare under denna dag skulle testa genom att inhandla dryck och lite tilltugg. Nu ska vi snart ut och äta och sedan ladda inför morgondagens presskonferens med Pep Guardiola på Camp Nou

Rajghans trevliga snabbköp.
Adios!

RSS 2.0