Champions Leagues åttondelsfinaler

Då var Champions Leagues åttondelsfinaler lottade och det blev en del intressanta matcher. Här nedanför ser ni de första fyra åttondelsfinalerna med lite kommentarer.

Olympique Lyonnais – Apoel Nicosia FC

Apoel Nicosia från det lilla fotbollslandet Cypern har varit Champions Leagues största överraskning under hösten. Cyprioterna tog andraplatsen bakom det ryska storlaget Zenit i grupp G vilket gjorde att förra årets kvartsfinallag Shaktar Donetsk och de regerande Europe League-mästarna Porto fick lämna Champions League redan i gruppspelet. Apoels stora målskytt under gruppspelet var Sverige-bekantingen Aílton Almeida som spelade för ÖIS under perioden 2004-2006, Ailton lyckades göra 3 mål i gruppspelet frågan är om det kommer bli några fler. Lyon blev blev tvåa i sin grupp efter en mycket omtalad målskillnadsaffär mellan dem och Ajax, då Lyon lyckades bli tvåa efter att de gjort 6 mål på Dinamo Zagreb i andra halvlek under den sista matchen. Dessa 6 mål gjorde att Lyon passerade Ajax. Nu när Lyon går in i åttondelsfinal gör de det som favoriter, Lyon har på pappret ett mycket bättre lag än Apoel plus att de har mycket rutin från denna typ av utslagningsmatcher. Lyon går vidare och de kommer göra det relativt komfortabelt.

SSC Napoli–Chelsea FC

Ojoj, vilken match! Chelsea vann tillsist sin grupp men det fick slita hårt, både Valencia och Leverkusen pressade det engelska storlaget som med den blotta förskräckelsen klarade sig vidare. Det '' Nya Chelsea'' har väl inte riktigt fått det lyftet som man hade hoppats på under André Villas-Boas ledning, men laget besitter en enorm individuell kvalitet både offensivt och defensivt. När Chelsea får spelet att funka är de ett riktigt bra lag, och det gäller för Chelsea att det lyckats få igång spelet mot Napoli annars kan det bli en riktigt jobbig åttondelsfinal för engelsmännen. Napoli var det stora utropstecknet i Italien ifjol då de var med och slogs om Scudetton, i år har de tagit Europa med storm då de slog ut storsatsande Manchester City i gruppspelet genom att knippa andraplatsen bakom Bayern München i grupp A. Napoli är extremt starka hemma på San Paolo, då deras fanatiska fans bär dem framåt. Denna åttondelsfinal kan sluta hur som helst, men om jag måste gissa tror jag att Napolis starka hemmaspel samt att de har en spelare som Edison Cavani kommer fälla avgörandet till Napolis fördel. Napoli vidare efter en mycket jämn åttondelsfinal.


Cavani kan spela en avgörande roll i mötet mellan Chelsea och Napoli.

AC Milan–Arsenal FC

Efter en tuff säsongstart där två stjärnspelare lämnade klubben och en del dåliga resultat har nu Arsenal börjat att kom igång igen. Nyförvärven som Wenger tvingades att värva sent under transferfönstret har börjat att hitta sig tillrätta samtidigt som man har Robin van Persie i sin livs form. Arsenal tog sig relativt enkelt vidare från gruppspelet i Champions League men nu kommer det bli betydligt tuffare då man möter de Italienska mästarna Milan. Milan hade precis som Arsenal en något tveksam inledning på säsongen, men har spelat upp sig ordentligt och är nu med på allvar i toppen av Serie A. Milan fick en behaglig resa i Champions League gruppspelet då man fick två riktiga slagpåsar i sin grupp i form utav BATE och Victoria Plzen, Milan blev till sist tvåa i gruppen efter suveräna Barcelona. Denna åttondelsfinal är en av de jämnaste på förhand, det som talar för Arsenal är att de redan känns avhängda från titelracet i ligan vilket gör att de kan satsa hårdare på Champions än vad Milan kan göra då de är med i racet om scudetton i allra högsta grad. Milans stora fördel i en sådan här match är att de har en enorm vinnarmentalitet i Europa något som faktiskt Arsenal saknar, Milan har 7st Champions League titlar medans inte Arsenal har några alls. Att tippa denna åttondelsfinal är väldigt svårt, min magkänsla säger Arsenal, mitt huvud säger däremot Milan.
Vidare går Arsenal efter förlängning.

FC Basel – FC Bayern München

FC Basel skrällde rejält i gruppspelet genom att kicka ut självaste Manchester United ur tävling. De spelare som har utmärkt sig mest i Basel är såklart den schweiziske mäster-avslutaren Alexander Frei som smällde in tre mål under gruppspelet och den unge yterspringaren Xherdan Shaqiri som trollade med Uniteds försvar flera gånger om. Basel har gjort en fantastisk tunering men här tar det roliga slut då de möter den röda maskinen Bayern München. Bayern började säsongen otroligt starkt, då man spelade nio raka ligamatcher utan att släppa in mål, formen har kanske dalat något på slutet men Bayern är fortfarande ett av världens bästa lag. Bayern besitter världens bästa kantspel i och med att de har Robben och Ribéry, längst fram har de också Champions Leagues skytteligaledare Mario Gomez som har gjort 6 mål i tuneringen. Dessa spelare gör Bayern till ett riktigt superlag. Basel kan mycket väl stå emot Bayern bra i en enstaka match, men i ett såndant här dubbelmöte kommer det vara klasskillnad. Bayern går vidare här utan bekymmer.


Ribéry och Robben är Bayern Münchens farligaste hot i Champions League.

Genomgång av de andra fyra åttondelsfinalerna kommer senare.






Kommentarer
Postat av: Åke Blomberg

Det värmer ett rött gammalt Bayern hjärta att läsa om Bayern Munchen och dess spelare / Åke

2011-12-16 @ 16:07:14
URL: http://belladavis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0