Årets lag 2011!

Snart är år 2011 slut, ett fotbollsår utan något stort internationellt mästerskap men det var mycket underhållande ändå. Eftersom vi snart lämnar år 2011 och kliver in i  år 2012 är det väl dags att för oss att ta ut årets elva, med de spelare som har utmärkt sig mest under året.

Årets formation: 4-3-3

FC Barcelona är det lag som lyckats bäst under året då de vunnit Champions League, La Liga, Klubblags-VM, Spanska supercupen och Europeiska supercupen. FC Barcelona använder sig mestadels av formationen 4-3-3, även fast de under hösten har testat på 3-4-3. Efter alla dessa titlar som FC Barcelona har tagit måste deras 4-3-3 ses som årets formation.

Årets målvakt: Manuel Neuer (FC Bayern München)

Manuel Neuer gjorde en fantastisk fin vår i Schalke 04, då Schalke otroligt nog lyckades ta sig till semifinal i Champions League. Schalkes framgång i Champions League stavades i mån och mycket Manuel Neuer. Neuer var bra hela turneringen och väl framme i semifinalen var det han som höll kvar Schalke i matchen mot Manchester United. Neuer svarade för den ena kalasräddningen efter den andra när United bara stormade fram mot Schalkes mål. Tyvärr räckte inte Neuers insats till för att ta Schalke vidare men många påstår att det var den bästa målvaktsinsatsen genom tiderna. I somras kritade Neuer på för ärkerivalen FC Bayern München, där han mottogs med hård kritik från de nya fansen.

Neuer svarade de kritiska Bayernfansen genom att under hösten hålla nollan i tolv raka matcher, efter den bedriften är Manuel Neuer värd platsen som årets målvakt.


Neuer briljerar i Champions League semifinalen mot Manchester United.

Årets högerback: Daniel Alves (FC Barcelona)

När man ska ta ut årets högerback går det inte att blunda för Barcelonas brasilianska expresståg Daniel Alves. Alves är extremt löpvillig och går alltid med i Barcelonas anfall, väl framme i offensiven är Alves ett ständigt hot för försvararna då han både är en utmärkt dribbler och passningspelare. Daniel Alves är den spelaren i Barcelona som har spelat fram Leo Messi till mest antal mål detta året vilket bara visar hur viktig Alves är för Barcelonas offensiv. Det stora frågetecknet som finns runt Daniel Alves är det defensiva spelet, eftersom Alves ständigt ger sig i väg på löpturer så är han sällan på plats när omställningen kommer, och väl i försvarsspelet man mot man har brassen sina brister. Trots Alves defensiva brister är han i år världens bästa högerback. Konkurrensen i år om priset som årets högerback har kanske inte varit lika tuff som föregående år då hans främsta konkurrenter antingen har haft en sämre säsong eller blivit tvingade till positionsbyte. Både Bayern Münchens Lahm och Real Madrid Sergio Ramos har under hösten lämnat högerbacksplatsen medan Inters Maicon har gjort en sämre säsong i Italien.

Barcelonas Daniel Alves given i elvan.

Årets mittbackar: Thiago Silva (AC Milan), Gerard Pique (FC Barcelona)

Thiago Silva har varit tillsammans med Zlatan Ibrahimovic AC Milans viktigaste spelare under detta året, då Milano klubben tog sin första Scudetto sedan år 2004. Thiago Silva har tagit över rollen som försvarschef i Milan efter Alessandro Nesta som har börjat bli till åren vilket har stundtals syns tydligt i Nestas spel. Thiago Silvas främsta egenskaper är hans otroliga lugn som han utstrålar i alla situationer, samt han snabbhet som har räddat Milan flera gånger under detta året. Brassen är en nästintill komplett mittback med bra spelförståelse och med en fantastisk teknik, egentligen har Thiago Silva ingen direkt svaghet det som han möjligtvis skulle kunna utveckla är i så fall huvudspelet.

Thiago Silva har under året varit oerhört jämn och har mer eller mindre levererat stabila insatser varje match för AC Milan, när Milan har spelat dåligt har Thiago Silva hållit ihop försvaret samtidigt som Ibrahimovic klivit fram i offensiven. Thiago Silva har gjort ett otroligt bra år vilket har fått många experter att utnämna honom till världens bästa mittback, vi håller med experterna och ger honom en plats i årets elva.


Thiago Silva ledaren i Milans försvar.

Den andra mittbacksplatsen går till Gerard Pique. Pique som bildar mittbackspar med Carles Puyol i så väl landslag som klubblag har vuxit ut till att bli en utav världens bästa mittbackar redan vid 24 års ålder. Han vann som de andra Barcelonaspelarna Champions Leauge i våras och var en den som höll ihop defensiven. Pique är en väldigt pålitilig mittback som sällan gör misstag. Det är också en väldigt spelskicklig mittback som gärna sköter uppspelen till mittfältet. I och med att trotjänaren brevid honom Carles Puyol har börjat komma till åren så har detta inneburit ett större ansvar för 24-åringen, vilket han dock har klarat av galant. Hösten har inte varit lika bra som under våren för Pique där han förpassats på bänken efter förtelser utavför planen, men vi tycker helt klart att han förtjänar en plats i årets lag.

Gerard Pique skriker ut sin glädje.

Årets vänsterback: Marcelo (Real Madrid CF)

Det blir ytterligare en brasse i backlinjen, den här gången är det Real Madrids Marcelo som kniper vänsterbacksplatsen. Marcelo har utvecklats mycket under de fem åren som han varit i den spanska huvudstaden. När han anlände till Madrid gjorde han det som en yttermittfältare men snabbt gjorde man om honom till en extremt offensiv ytterback. I det offensiva spelet har Marcelo nästan alltid hållit absolut toppnivå, men i defensiva har han haft rejäla brister. Under åren som har gått i Madrid så har Marcelos bristerna blivit mindre och mindre, och i år har han visat upp ett helt komplett ytterback spel. I Madrid ses Marcelo som den nye Roberto Carlos, och visst finns det likheter när Marcelo tar sina fartfyllda ruscher längs med vänsterkanten, även fast Marcelos bössa kanske inte är lika kraftfull som legenden Roberto Carlos en gång i tiden var. Marcelo har varit otroligt bra i år och har varit efter Ronaldo kanske Real Madrids bästa spelare under det gångna året.


Ronaldo och Marcelo sätter skräck i försvararna

Årets mittfältare: Xavi Hernández (FC Barcelona), Andrés Iniesta (FC Barcelona), David Silva (Manchester City FC)

FC Barcelona har haft ett imponerande år och vunnit massvis med titlar, själva motorn i Barcelonas otroliga spel är Xavi Hernández. Xavi styr hela Barcelonas passningsspel från sin mittfältsposition, Xavi är extrem skicklig på att göra sig spelbar samtidigt som hans passningsförmåga är kanske bäst i världen. Xavi är hela tiden med i Barcas speluppbyggnad och han slår mängder med passningar under en match, Xavi är den spelaren i världen som slår mest passningar på en säsong. Xavi är som sagt motorn i Barcelonas spel och han älskar att få mycket boll, han sa själv i en intervju att han blir besviken om han inte får bollen 90 gånger på en match. Xavi är också en av de tre nominerad till Ballon d’Or, priset som går till världens bästa fotbollspelare därför känns det självklart att Xavi ska vara med i årets lag.


Xavi FC Barcelonas motor.

Iniesta har precis som Xavi haft ett underbart år med FC Barcelona med bl.a ligavinst och Champions League titel. Iniesta attackerar motståndarförsvararna lite mer än Xavi, antingen med inspel som skär genom försvarslinjen eller att han utmanar försvararna med sin fina teknik. Andres Iniesta har en fantastisk bollkontroll vilket gör att han kan springa i maxfart utan att behöva bry sig om hur han för fram bollen, det gör att han kan lägga allt fokus på leta efter luckor i försvaret.

Iniesta har fått spela något mindre under hösten då Fabregas har återvänt till klubben, men när det är matcher som verkligen gäller något så kan man alltid räkna med att Iniesta är med på planen. Andres Iniesta är verkligen de stora matchernas man, då han har sköt vidare Barcelona till Champions League final på Stamford Bridge 2009 samt avgjorde VM-finalen i fjol. Iniesta en fantastisk fotbollspelare som är given i årets elva.


Iniesta med full kontroll på bollen.

David Silva tar den tredje och sista platsen på mittfältet i årets lag. Silva har enligt många varit höstens spelare i Premier Leauge och Citys enorma målskörd den här hösten beror i stor del på att Silva har varit så bra. Silva är en mästare på små ytor och kan hitta de där insticken som ingen annan kan. Silva var även med och tog sitt lag till den första titeln på 35 år, när Manchester City vann Fa-cupen år 2011. David Silva är den störst lysande stjärnan i detta stjärnspeckade City och förtjänar en plats i årets lag. De andra mittfältarna på spaniens mittfält för helt klart se upp inför stundade EM-slutspel för de finns en spelare vid namn David Silva som gärna vill förpassa dem på bänken.


Manchester Citys kreatör på mitten David Silva.

Årets vänsterytter: Cristiano Ronaldo (Real Madrid CF)

Cristiano Ronaldo är självskriven i årets elva då han gjort sitt bästa år någonsin, han har fullständigt vräkt in mål i Real Madrid. Förra säsongen tryckte Ronaldo in hela 40 mål i ligan, vilket gjorde att han fick Guldskon priset som går till den spelar som gjort flest antal ligamål i Europa samt att han slog målrekordet i spanska ligan. Denna hösten har fortsatt på precis samma sätt då Madeira-sonen har gjort otroliga 20 mål på 16 matcher i ligan, vilket gör att han toppar den spanska skytteligan 3 mål före Barcelonas Lionel Messi. Cristiano Ronaldo är just nu världens mest kompletta offensiva fotbollspelare, han är inte bara extremt snabb och teknisk han är också otroligt stark och en mycket bra huvudspelare. Ronaldo har också ett otroligt tillslag på bollen, vilket gör honom extremt oberäknelig då han kan avsluta från vilken vinkel som helst både vid frisparkar och när spelet är igång. Det enda som saknas för Ronaldo detta året är några tunga titlar, han och Real Madrid lyckades i och för sig ta hem Copa del Rey men den väger ganska lätt mot Champions League och ligatiteln. Trots ett år utan några större titlar för laget är så klart Ballon d’Or finalisten Ronaldo given i årets elva.


Årets skyttekung Cristiano Ronaldo.

Årets högerytter: Lionel Messi (FC Barcelona)

Ja vad ska man säga om denna lilla trollkar? Lionel Det finns inte nog med superlativ att beskriva denna spelare. Även detta året har han levt upp till de enormt höga förväntningarna som han har haft på sig. Messi är den första personen vi tog ut i den här elvan för han är i vår mening den bästa spelaren i världen och bevisar det också år efter år. Han tog också som alla andra Barcelonaspelare i denna elvan Champions Leauge guldet i våras och var där Barcelonas viktigaste spelare. Han har den här säsongen lyckats med att göra sitt 200:e mål för klubben i alla tuneringar och han är endast 24 år gammal. Messi har denna säsongen gjort 17 mål i ligan på 16 matcher, vilket är väldigt imponerande. Det som gör Messi till världens bästa fotbollspelare utöver dribblingarna och avsluten är att han även göra väldigt många assist och framspelningar till sina medspelare. Han har även en förmåga att kliva fram i de stora matcherna så som El Classico, Champions Leauge slutspelet m.m. Denna förmågan saknar lite Cristiano Ronaldo i Real Madrid. Den enda som Messi inte riktigt har lyckats med är att prestera i landslaget, för sitt Argentina. Messi är även han nominerad till ballon d´Or och är favorit till att ta hem utmärkelsen vilket då skulle bli hans tredje pris i rad.

Världens bästa fotbollspelare enligt oss Lionel Messi.

Årets anfallare: Robin van Persie (Arsenal FC)

När Robin Van Persie gjorde comeback från en längre skadeperiod i en bortamatch mot Birmingham den 1 Januari så trodde nog ingen att året 2011 skulle bli de året då han skrevs in i historieböckerna. Sedan den matchen så har Robin Van Persie mäktat med hela 34 mål under detta kalenderår. Han har tangerat den forne Arsenallegenenden Thierry Henrys rekord och behöver endast göra 2 mål till för att tangera Alan Shearers rekord på 36 baljor. Han avslutade den förra säsongen med att landa på imponerande 18 gjorda mål i ligan och kom därmed 3:a i skytteligan efter duon Tevez och Berbatov. I höst så fortsatte Van Persie med sin fina form och det var till stor del han som bar Arsenal på sina axlar när storstjärnorna Fabregas och Samir Nasri lämnade under sommarens transferfönster. Van Persie tog över kaptensbindeln och axlade den med bravur. Trots en trög start för Arsenal så kom de igång efter några matcher och det var till stor del Robin Van Persies förtjänst. Han toppar nu skytteligan med 16 gjorda mål och inte undra på att storklubbar som Real Madrid, Chelsea och Manchester City är ute efter den flygande holländaren från Rotterdam.

En vanlig syn vid Arsenals matcher 2011.

För övrigt tycker vi att det är en skam att denna spelare inte ens platsade bland FIFAS 23 bästa spelare år 2011.

Årets tränare: Pep Guardiola (FC Barcelona)

Tränare brukar bedömas efter antal vunna titlar, och Pep Guardiola har verkligen vunnit titlar detta året. Under detta året har Barcelonas tränare tagit hem hela fem pokaler bl.a den åtråvärda Champions League pokalen. Det som gör Pep Guardiola till årets tränare är framför alla titlarna men också hans vilja att hela tiden utveckla världens bästa lag Barcelona. Under hösten har Pep laborerat en hel del med både laguppställningar och formationer för att höja Barcelonas spel ytterligare en nivå, om han har lyckats är svårt att svara på men att han har en sådan vilja att utveckla ett redan vinnande lag är ovanligt hos en tränare som redan har vunnit allt. Pep Guardiola är given denna platsen efter den fantastiska säsong han har haft med FC Barcelona.


Pep Guardiola årets tränare.

Avbytare:

Iker Casillas (Real Madrid CF)

Vincent Kompany (Manchester City)

Eric Abidal (FC Barcelona)

Xabi Alonso (Real Madrid)

Bastian Schwienstieger (FC Bayern München)

Edison Cavani (SCC Napoli)

Mario Gomez (Bayern Munchen)


Kommentarer
Postat av: Justus

Abidal med som avbytare? nej det kan jag inte hålla med om.

2011-12-28 @ 21:40:34
Postat av: Melk

Vart fan är Ibra? Piss-lista utan honom

2012-01-07 @ 20:19:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0