CHAMPIONS LEAGUES ÅTTONDELSFINALER Fortsättning

Bayer Leverkusen – FC Barcelona

Grupptvåan Bayer Leverkusen imponerade under gruppspelet då man trots tuff grupp redan var klara för avancemang när en omgång återstod. Leverkusen har ett väldigt stabilt lag kryddat med ett antal klasspelare t.ex. strikern Stefan Kießling och den tyske succé landslagsmannen André Schürrle. Leverkusen har ett mycket intressant lag som man gärna skulle vilja se långt fram i turneringen, tyvärr för Leverkusen fick de sämsta tänkbara lottning nämligen de regerande mästarna FC Barcelona. Barcelona har haft en lite svajig höst med Barcelona mått mätt, men visade i förra helgens El Clásico att de fortfarande är världens bästa fotbollslag. David Villa bröt skenbenet igår och kommer med största sannolikhet missa resten av säsongen, trots den tunga skadesmällen kommer Barcelona klara av att slå Leverkusen frågan är bara med hur mycket.
Barcelona går vidare enkelt trots ett hårt jobbande Leverkusen.

CSKA Moskva - Real Madrid CF

CSKA gick vidare som grupptvåa bakom Inter i en relativt medioker grupp. CSKA Moskva spelar en ganska glad och anfallsinriktad fotboll med väldigt mycket speed. De som står för det mesta av farten är anfallarna Wagner Love och Seydou Doumbia. Doumbia är lagets bästa målskytt i Champions League med hela 5 mål, dessa 5 mål har gjort att ivorianen klättrat upp på en delade tredjeplats i Champions Leagues skytteliga. CSKA motståndare Real Madrid har gått som tåget under hösten, men förra helgen åkte de på en riktigt smäll då de förlorade mot Barcelona i El Clásico. Real Madrid har under Champions League gruppspelet inte tappat en enda poäng. Man ska dock ha respekt för CSKA för att spela en bortamatch i Moskva i mitten av februari är inte lätt, vilket kan göra denna åttondelsfinal jobbig för Real Madrid. Real är på pappret helt överlägsna CSKA och kommer över två möten stå som segrare men ett varningens finger höjer vi för en tuff match i Moskva där både snö och kyla kan ställa till det för spanjorerna.
Vidare Real Madrid efter en säker seger på hemmaplan.


Doumbia och Wagner Love ett vasst anfallspar.

Zenit St.Petersburg - SL Benfica

Det ryska storlaget Zenit har vunnit UEFA-Cupen men aldrig lyckats något vidare i Champions League, det kan mycket väl bli ändring på det nu. I Zenit återfinns ett antal kända namn, på tränarpositionen hittar vi förre Romatränare Luciano Spalletti. Bland spelarna hittar vi två portugisiska landslagsmän, backklippan Bruno Alves och playmakern Danny. Zenit tog sig vidare från grupp G som tvåa bakom skrällgänget Apoel Nicosia och nu ställs de mot vinnare av grupp C nämligen Benfica. Benfica gjorde ett mycket bra gruppspel då man tog förstaplatsen i gruppen före Basel vilket gjorde att Manschester United fick lämna tuneringen. Benfica har ett mycket bra lag med många väldigt spelskickliga spelare bl.a Gaitan och före Valencia stjärnan Pablo Aimar. Benficas Nicolas Gaitan leder Champions Leagues assistliga med fem assist följd av Real Madrid stjärnan Benzema som har lyckats spelat fram till fyra mål. Denna match känns ganska oviss på förhand, håller nog ändå Benfica som knappa favoriter till vidare avancemang.
Benfica går vidare efter två jämna matcher.

Olympique Marseille - FC Internazionale

Marseille tog sig vidare från grupp F efter en fantastisk vändning i sista matchen som gjorde att Olof Mellbergs Champions League äventyr tog slut. OM är extremt starka på den mäktiga hemmaarenan Stade Vélodrome vilket gör Marseille till ett mycket svårt lag att möta i denna typ av utslagningsmöten. Marsielles lag har många extremt fysikt starka defensiva spelare, kryddat med mycket fart offensivt. På OM:s mittfält styr den argentinske storstjärnan Lucho Gonzalez spelet med sitt fina passningsspel. Vill man få stopp på Marseilles offensiv är mycket vunnet om man lyckas isolera bort Lucho från spelet. Inter tog sig vidare som gruppetta från grupp B en ganska medioker grupp där Inter inte alls imponerade. Inter har haft en väldigt tung säsong, man började extremt dåligt vilket gjorde att tränare Gasparini fick lämna skeppet. Klubben tog då in Claudio Ranieri som tränare. Tränarbytet blev inte den supereffekt som Inter hoppats  men Inter har gått något bättre på slutet men ligger ändå bara på sjunde plats i Serie A, 10 poäng efter ledande Juventus. Trots denna katastrofala säsongen som Inter har gjort tror jag att de kommer ta sig vidare i Champions League. Inter har mängder med bra spelare t.ex. Forlan, Sneijder och Maicon, får de bara spelet att lossna kan det bli riktigt bra. Just nu finns det inte mycket som talar för Milanoklubben men man vet aldrig med Inter, Pazza Inter.
Tuffa matcher men Inter går vidare till sist.


Douglas Maicon och Wesley Sneijder nycklarna till framgång för Inter.

Champions League åttondelsfinalerna spelas 14-15,21-22 februari och returmötena spelas 6-7 och 13-14 mars. De som kom tvåa i sina grupper börjar med hemmamatch.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0