Un calcio incredibile

Vilka fantastiska matcher vi il Calcio-frälsta bjuds på denna helgen, första stormatchen ut denna helgen är Milan-Roma som startar 18.00 på San Siro. Det kommer bli en intressant matchen mellan två passningsorienterande lag, ett lag som känns ganska färdigbyggt (Milan) medan de andra laget håller på att formas i grunden (Roma).


AS Romas spanska Luis Enrique satsning är väldigt intressant, spanjoren vill ju bygga ett spelskickligt lag som ständigt ska spela bollen efter marken. För att ett lag ska kunna spela ett sådant spel krävs det ganska extrema spelartyper ( a.la Xavi, Iniesta) något som dagens Roma i mån och mycket saknar. Just Romas saknad av riktiga världsspelare blir ganska tydlig emellanåt då de försöker spela ett spel de inte riktigt behärskar fullt ut, ibland spelar de fantastiskt ibland riktigt dåligt. Den varierande spelkvalitén som Roma har visat upp under säsong beror inte bara på det svåra spelsätet man använder utan också på att man valt att satsa på ganska unga spelare. De unga spelarna variera väldigt mycket från match till match, ibland känns de som färdiga stjärnor i andra matcher känns det som de inte räcker till alls på den höga Serie A nivån.

 

Ska Roma vinna titlar i framtiden måste de ha världsspelare i laget, att köpa in världsspelare kostar enorma summor, summor som AS Roma inte är villiga att betala. Istället för att köpa in färdiga stjärnor har Roma under det senaste året valt att köpa in mängder av unga talanger (Bojan 21, Pjanic 21, Lamela 19 m.m.) som de hoppas ska blomma ut till världsstjärnor. Ska talangerna blomma ut måste de få tid på sig något som är svårt att få i dagens toppfotboll, men än så länge verkar Romas ledning ha tålamod och tid för projektet vilket gör att det finns en positiv anda runt dagens Roma.

Erik Lamela ett av alla unga Roma-nyförvärv.


Dagens match mot Milan, har alla förutsättningar för att bli riktigt underhållande då de är två lag som gillar att anfall. Jag håller dock titeljagande Milan som favoriter i matchen, mycket p.g.a att Zlatan alltid levererar mot Roma för när Zlatan är bra då är också Milan bra.

 

Milan - Roma är inte den enda intressanta matchen idag i Serie A, ikväll kl 20.45 tar hemmastarka Palermo emot Udinese hemma på La Favorita. Gästerna från Udine är alltid roliga att se med sitt fartfyllda anfallsspel, håll ett extra öga på den vindsnabbe colombianen Armero som har varit magnifik på sin vänsterkant under säsongen. Matcher på Sicilien är alltid tuffa framför allt mot Palermo som är ruggigt starka hemma, visst formen kanske är något dalande på storstjärnan Miccoli men Palermo har kvalité för att störa gästerna från Friuli.

Fabrizio Miccoli nyckelspelare för Palermo ikväll hemma mot Udinese.

 

Helgens största match spelas dock på söndag då Juventus tar emot Inter i ett klassiskt derby di Italia, i vanliga fall brukar dessa typer av matcher alltid kännas ovissa på förhand men denna gång kan matchen bara sluta på ett sätt. Juventus kommer att gå in till matchen med gott självförtroende efter cupvinsten mot Milan tidigare i veckan medan Inter helt saknar självförtroende efter de senaste månadernas bedrövliga spel. Inter vill bara att mardrömssäsongen ska ta slut medan Juventus jagar en italienska dubbel, ni förstår själva att motivationen är betydligt högre i Juventus lägret. Matchen kan bara sluta på ett sätt och det med Juventus seger, jag tror på en 2-0 seger för den ”gamla damen” båda målen görs av formstarka Mirko Vucinic.


Derby di italia visas 20.40 i TV4 Sport i samband med Club Calcio, som även går igenom helgens Serie A matcher.

Missa inte det!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0