Halvlek i Champions League

Då var vi halvvägs igenom det buffébord av Champions League åttondelsfinaler som har dukats upp för oss under de senaste två veckorna. När vi nu kommit till halvtid dessa åttondelsfinaler är det väl inte mer än rätt att vi gör en kortare summering och blickar in i framtiden.

 

Olympique Lyonnais - APOEL Nicosia FC (1-0)


Lyon gick in till denna match som storfavoriter och om man jämför lagen på pappret så är fransmännen bättre på varje position, det syntes också väldigt tydligt under matchen. Lyon dominerade matchen från start och skapade fler bra lägen, tyvärr för fransmännen var inte skärpan så bra i avsluten och man lyckades bara få med sig 1-0 från Stade de Gerland.

Endast 1-0 gör att matchen lever och att åka och spela på Cypern är inte det lättaste att göra direkt, fransmännen kan få en hel del bekymmer i Nicosia. Vi tror ändå att klasskillnaden och rutinen av dessa matcher avgör, så vi tror att fransmännen tar sig vidare.

 

Vidare: Olympique Lyonnais


Bayer Leverkusen - FC Barcelona (1-3)


Bayer Leverkusen tog emot FC Barcelona hemma på BayArena, den stora snackisen inför matchen var att Barclonas mittbackstjärna Gerard Pique krockat med en buss. Spanjoren var i speldugligt skick till matchen men Guardiola valde att sätta stjärnan på läktaren, vilket skapade spekulationer om en eventuell försäljning av Pique till sommaren. Piques frånvaro verkade inte störa Barca i första halvleken då de ägde spelet fullständigt och lyckades också ta ledningen i slutet av halvleken. Leverkusen vaknade till i andra halvlek och lyckades kvittera genom tjecken Kadlec men till sista blev Barcelona för starka då de tack vare Messi lyckades ordna slutresultatet 1-3 till spanjorerna. Leverkusen störde Barcelona i andra halvlek men det räckte inte, närmare seger kommer heller inte  tyskarna komma på Camp Nou utan Barca kommer vinna detta komfortabelt.

 

Vidare: FC Barcelona

Kadlec jublar tillsammans med Simon Rolfes efter målet mot Barcelona.


Zenit St.Petersburg - SL Benfica (3-2)

 

Det blev en tuff match för Lissabon-laget Benfica, inte bara för att motståndet höll högklass  utan även att de fick möta en kyla (-5°C) de absolut inte var vana vid. Trots kylan och det svåra motståndet gjorde Benfica en bra match Petrovskijstadion, visst de förlorade men lyckades få med sig två bortamål något som oftast visar sig vara väldigt avgörande under den här typen av matcher. Vi tror att Benfica lyckas ta sig vidare framför allt p.g.a de bortamål man fick med sig från bortamatchen men också p.g.a att man avslutar hemma på Estadio da Luz. En grej som är värd att notera från matchen i St.Petersburg var att det endast fanns med en portugis på planen och att det var Bruno Alves som spelar i Zenit.

 

Vidare: SL Benfica


AC Milan - Arsenal FC (4-0)


Inför matchen var alla överens om att det skulle bli en jämn match på San Siros slitna gräsmatta, men det visade sig bli helt tvärtom. Milan började matchen lite vassare än Arsenal men det kändes som att matchen stod och vägde fram till dess att Milans lagkapten Seedorf klev av skadad och rörlige Emanuelson kom in i matchen. Efter bytet körde Milan fullständigt över Arsenal, det ska sägas att engelsmännen agerade bedrövligt i många situationer och att de satte något slags rekord i passningar i sidled men det tar ändå inte ifrån det fartfyllda anfallspel som italienarna visade upp. Försvarsmässigt hade Milan en lugn kväll, då Arsenal hade svårt att skapa något de första 70 minuterna, den som brukar kliva fram för Arsenal i dessa lägen nämligen Robin Van Persie blev totalt bortplockad långa stunder av eminente Thiago Silva vilket gjorde att Arsenals anfallsspel blev obefintligt. Milans ”Tridente” med Robinho, Ibrahimovic och Boateng ska få mycket beröm då de satte skräck i hela Arsenals backlinje. Arsenal gjorde en usel match, nu gäller det för Gunners att spel för sin heder i returmötet på Emirates, och göra en bättre match vilket vi är övertygade om att de kommer att göra. Tråkigt att Henry fick avsluta sin Arsenal karriär på detta sättet men ingen skugga faller över fransmannen då han blev inbytt när matchen redan var körd för Arsenal.


Vidare: AC Milan


Kevin-Prince Boateng gjorde ett drömmål mot Arsenal vilket betydde 1-0.


CSKA Moskva - Real Madrid CF (1-1)

De spanska serieledarna och kanske världens bästa lag för tillfället skulle åka till Moskva och hämta hem en säker seger, men den ryska kylan och en stenhård svensk satte stopp för planerna. Real Madrid tog direkt tag i taktpinnen i den 15 gradiga kylan på Luzhnikistadion i Moskva, men det dröjde tills den 38:de spelminuten innan Ronaldo gav spanjorerna ledningen. Real fortsatte att vara det spelförande laget under resten av matchen utan att stänga matchen med ett andra mål, istället var det Wernblom som fick sista repliken. Det var i den 93 minuten som Wernblom fick bollen i straffområdet efter en frispark, svensken drog till direkt och utjämnade då det 1-1. Målet var dock inte det enda som Kungälvs sonen lyckades åstadkomma under matchen, han hann också med att sänka Real Madrids storstjärnor Ronaldo och Özil med sitt tuffa närkampsspel. Fantastisk prestation av CSKA men ryssarna kommer inte att räcka till nere på Santiago Bernbeau, Real Madrid kommer ta sig vidare och det ganska enkelt.

 

Vidare: Real Madrid CF


SSC Napoli - Chelsea FC (3-1)


Hela Europas favoritlag Napoli tog emot den engelska jätten Chelsea hemma på mäktiga San Paolo stadion i Neapel. Förväntningarna var stora inför matchen vilket inte minst märktes på Napoli publiken som fick hela stadion att skaka, det var också Napoli som startade matchen bäst med sin fartfyllda attackfotboll. När det kändes som ett Napoli mål var på väg att komma så gjorde istället Mata mål för gästerna efter två grova försvarsmissar av napolitanarna, men inte skulle ett Mata mål förstöra festen. Först krutade Lavezzi in 1-1, sedan axlade Cavani in 2-1 precis innan paus, i andra stängde Lavezzi butiken med kvällen andra mål efter en fin framspelning av Edison Cavani. Såklart är inte 3-1 något drömresultat för Chelsea men det är inte helt omöjligt för engelsmännen att vända, men ska de vidare måste de nog smälla in 4-5 mål på Stamford Bridge för jag har väldigt svårt att se att Napoli lämnar matchen utan att göra något mål. Skulle inte Chelsea vända så står England utan lag i kvartsfinalspelet något som inte har hänt sedan år 1996. Vi tror att Chelsea vinner på Stamford men att det inte räcker för att gå vidare, men det kan gå hur som helst egentligen.

 

Vidare: SSC Napoli


Lavezzi sänker Chelsea med sitt andra mål för kvällen.


Olympique Marsielle - FC Inter (1-0)


Stabila Marsille fick ta emot Inter hemma på Stade Vélodrome, ett Inter som har fallit tillbaka i gamla synder under året och blandat bra matcher med riktigt dåliga, den senaste tiden har det väl mer eller mindre bara varit dåliga insatser från Nerazzurri. Inters tränare Cladiou Ranieri är riktigt pressad inte bara från fans utan även från klubbledning och media, så det krävs ett bra resultat i Champions League om Ranieri ska få behålla jobbet. Resultatet 1-0 på bortaplan är såklart inte optimalt om man ska ta sig vidare, men med tanke på de senaste matcherna så känns det som ett steg i rätt riktning ändå. Inter är i vanliga fall betydligt starkare på hemmaplan och ska om de har en bra kväll (något som är de har allt för sällan) lyckas vända detta på San Siro. Magkänslan säger att Inter vänder detta, på något vis brukar Inter höja sig när det väl gäller.

 

Vidare: FC Inter


FC Basel - FC Bayern München (1-0)

 

FC Basel har redan skjutit ut en ”Jätte” i gruppspelet nu fick de en chans att göra det igen när tyska storklubben Bayern München hälsade på i Basel igår kväll. När lottningen offentliggjordes kändes det som en hopplös uppgift för Basel men efter det att Bayerns superstjärna Bastian Schwienstieger skadade sig i början av året har tyskarnas fantastiska spel rasat samman och känslan innan matchen var att det fanns en vis chans för schweizarna i denna match. Matchen var rätt så jämn till en början, Bayern hade mest boll men tyskarna känns förvånansvärt uddlösa framåt, Robben har tappat det mesta under vinter samtidigt som Gomez har gått från glödhet till iskall. Basel har inte på pappret ett lika bra lag men är extremt svåra att försvara sig mot då de har många olika sätt att anfall på, antingen höga bollar mot Streller eller spel via kanterna där de har de skickliga tekniska spelare som bl.a Shaqiri. Matchen var jämn men det var till sist Basel som drog längsta strået tack vare inhoppande Stocker som tryckte in 1-0 efter 86 minuters spel. Trots denna 1-0 segern för Basel kommer de få det mycket svårt att ta sig vidare, Bayern är mycket starka hemma på Allianz och har i grund och botten ett mycket bättre spel i sig än vad Basel har, frågan är om Bayerns tränare Heynckes kan få sitt lag att plock fram det fantastiska spelet de hade i höstas. Vi tror Bayern kommer visa sin klass på hemmaplan och ta sig vidare, för inte kan Basel sänka en ”Jätte” till.

 

Vidare: FC Bayern München

Bastian saknas mycket i Bayern just nu.


Returmatcherna spelas 6,7 Mars samt 13,14 Mars.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0